Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alman otomotiv devi fabrika kapatıyor

Alman otomotiv devi, maliyetleri azaltmak ve tasarruf sağlamak amacıyla Almanya’daki bir fabrikayı kapatmayı planladığını duyurdu.

Alman otomotiv devi, maliyetleri

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, maliyetleri azaltmak ve tasarruf sağlamak amacıyla Almanya’daki bir fabrikayı kapatmayı planladığını duyurdu. Yönetim kurulunun yaptığı son toplantının ardından, şirketin yeniden yapılandırılmasının kaçınılmaz olduğu ve bu süreçte araç ve parça üretim tesislerinin kapatılmasının gündemde olduğu açıklandı. Bu kararla, Almanya’daki mevcut iş güvencesi uygulamalarının 2029 yılına kadar geçerli olmayabileceği belirtildi.

Volkswagen CEO’su Thomas Schaefer, Avrupa’daki ekonomik koşulların giderek zorlaştığını ve yeni rakiplerin piyasaya girdiğini ifade ederek, şirketin Almanya’daki rekabet gücünün giderek zayıfladığını vurguladı. Schaefer, bu durumun önüne geçmek için daha fazla tasarruf yapılması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan, Volkswagen Çalışma Konseyi, şirketin büyük araç ve parça üretim fabrikalarını kapatma planlarına karşı olduğunu belirtti. Konsey, bu karara direnileceğini ifade etti.

Volkswagen’in Kaç Tesisi Var?

Volkswagen Group, dünya genelinde 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika’da toplam 114 üretim tesisi ile faaliyet göstermekte ve yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Şirketin Almanya’daki çalışan sayısı ise yaklaşık 300 bin. Volkswagen, 2026’ya kadar 10 milyar avro tasarruf sağlama hedefi doğrultusunda, personel giderlerini beşte bir oranında azaltmayı planlıyor.

Volkswagen, Türkiye’deki yatırımından vazgeçerek Manisa’da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı almıştı.