Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xiaomi kendi işlemcisini yapıyor: 4nm Yonga seti yolda

Xiaomi, TSMC’nin 4nm mimarisi üzerine inşa edilecek bir yonga seti geliştiriyor.

Xiaomi, TSMC’nin 4nm mimarisi

Xiaomi, TSMC’nin 4nm mimarisi üzerine inşa edilecek bir yonga seti geliştiriyor ve bu adım, şirketin Qualcomm ve MediaTek gibi büyük işlemci üreticileriyle olan bağlarını koparabileceği anlamına geliyor.

Xiaomi’nin beş yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı ilk yonga setini piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor. Gelen bilgilere göre, bu yeni yonga seti TSMC’nin 4nm teknolojisi kullanılarak geliştirildi. Peki, Xiaomi’nin ilk işlemcisi hangi özelliklere sahip olacak?

XİAOMİ’NİN 4NM YONGA SETİ GELİYOR

Çin’den gelen son sızıntılara göre, Xiaomi tarafından geliştirilen bu yeni yonga seti, amiral gemisi cihazlar için güç sağlayacak şekilde tasarlandı. TSMC’nin 4nm N4P teknolojisi üzerine inşa edilen bu yonga setinin, 2021 yılında piyasaya çıkan Snapdragon 8 Gen 1 ile benzer bir performans sunması bekleniyor.

Henüz yonga setinin tam özellikleri netleşmemiş olsa da, Xiaomi’nin Unisoc ile iş birliği yaptığı ve bazı çipleri bu şirketten tedarik edeceği belirtiliyor. Özellikle 5G modemi gibi çeşitli bileşenlerin Unisoc tarafından geliştirileceği ifade ediliyor. Xiaomi ve Unisoc, geçtiğimiz yıl da giriş seviyesi 4G yonga seti geliştirme planlarını açıklamıştı.

Xiaomi kendi işlemcisini yapıyor 4nm Yonga Seti Yolda

XİAOMİ’NİN İŞLEMCİ SERÜVENİ

Bu girişim, Xiaomi’nin ilk işlemci geliştirme çabası değil. Çinli teknoloji devi, 2017 yılında Xiaomi Mi 5c modelinde kullanılan Surge S1 işlemcisini tanıtmıştı. Ancak, o dönemde özel çip geliştirme sürecini devam ettirmedi ve Qualcomm ile MediaTek’in işlemcilerini kullanmayı tercih etti.

Xiaomi’nin 4nm amiral gemisi yonga setini 2025’in ilk yarısında tanıtması bekleniyor. Bu gelişme, Xiaomi’yi Apple, Samsung ve Huawei gibi kendi işlemcilerini tasarlayan büyük markalar arasına katacak.

Xiaomi’nin 4nm işlemcisinin Snapdragon ve Dimensity ile karşılaştırıldığında nasıl bir performans sergileyeceği büyük bir merak konusu. Ayrıca, bu işlemcinin hangi Xiaomi modelinde kullanılacağı da henüz netleşmiş değil.