Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır, dış ticaret verilerini değerlendirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden Temmuz ayı dış ticaret verilerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden Temmuz ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Bakan Kacır, Türkiye’nin ihracatında yaşanan artış ve dış ticaret dengesindeki iyileşmelerin ekonominin olumlu bir şekilde geliştiğini gösterdiğini belirtti.

Kacır, Temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre %13,8 oranında artarak 22,5 milyar dolara ulaştığını vurguladı. İthalat ise %7,8 oranında azalarak 29 milyar 805 milyon dolar seviyesine geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın Temmuz ayında %61,2 iken bu yıl %75,5’e yükseldi.

Yılın ilk yedi ayında ihracatın %4,1 oranında artış gösterdiğini, ithalatın ise %8,3 azaldığını belirten Kacır, Temmuz ayında yıllıklandırılmış ihracatın 261,5 milyar dolara çıktığını söyledi. Bakan Kacır, bu başarılı dış ticaret sonuçlarının, Türkiye’nin kararlı ekonomi politikalarının ve sürdürülen reform süreçlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Kacır, Türkiye’nin yatırım, inovasyon, yüksek teknoloji, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme hedeflerine odaklanarak, reform ve iyileşme süreçlerinin takvim ve program çerçevesinde devam edeceğini belirtti.