Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den TikTok ve Microsoft uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), TikTok ve Microsoft Edge platformlarına yönelik önemli bir güvenlik uyarısında bulundu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) altında faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), TikTok ve Microsoft Edge platformlarına yönelik önemli bir güvenlik uyarısında bulundu.

TikTok Uygulamasındaki Güvenlik Açığı

USOM’un yayımladığı bilgilendirmeye göre, TikTok’un Android işletim sistemine sahip uygulamasında ciddi bir güvenlik açığı bulunuyor. Bu açık, TikTok’un 34.5.5 ve daha eski versiyonlarında mevcut. Güvenlik açığı, uygulama içerisindeki linklere tıklandığında açılan WebView tarayıcı penceresi aracılığıyla Lynxview JavaScript ara yüzlerinin ele geçirilmesine yol açabiliyor.

TikTok, bu sorunu gidermek üzere bir güncelleme yayımlamış olsa da, eski sürümleri kullanan kullanıcıların hala risk altında olduğu belirtiliyor. USOM, TikTok kullanıcılarının uygulamanın en son sürümüne güncelleme yapmalarını tavsiye ediyor.

Microsoft Edge Tarayıcısındaki Güvenlik Sorunu

USOM, Microsoft Edge tarayıcısında da bir güvenlik açığı tespit etti. Bu açık, bellek bozulmasına neden olabiliyor. Ancak, Microsoft bu sorunu son güncellemesinde çözmüş durumda. Kullanıcıların ve sistem yöneticilerinin, ilgili güvenlik bültenini dikkatle incelemeleri ve gerekli güncellemeleri ivedilikle gerçekleştirmeleri öneriliyor.