Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat: Kanser riski var!

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat: Kanser riski var! Özellikle sıcak çay tüketimi, yemek borusu kanseri riskini %90 oranında artırabiliyor.

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat:

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat: Kanser riski var! Doktorlar, çayın türü ne olursa olsun, günlük dört fincandan fazla tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle sıcak çay tüketimi, yemek borusu kanseri riskini %90 oranında artırabiliyor.

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat: Kanser riski var!

Günlük 700 ml’den fazla ve 60 dereceyi aşan sıcak çay içmek, yemek borusu kanseri için ciddi bir risk faktörüdür. Uzmanlar, çayı orta sıcaklıkta tüketerek bu riski azaltmanın önemini belirtiyor.

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat Kanser riski var!

Yemek Borusu Kanseri Nedir? Belirtiler ve Riskler

Boyundan mideye kadar uzanan ve yaklaşık 25-30 cm uzunluğundaki yemek borusunda oluşan kanserler, yemek borusu kanseri veya özofagus kanseri olarak adlandırılır. Yemek borusu, mide ve boğaz arasındaki hayati bağlantıyı sağlar. Ancak hücrelerin anormal büyümesi bu bağlantıda sorunlara yol açabilir ve yemek borusu kanserine neden olabilir.

Yemek Borusu Kanseri Türleri Nelerdir?

Yemek borusu kanseri, hücre tipine ve ortaya çıktığı bölgeye göre yassı hücreli (Skuamoz) ve Adenokarsinom olarak ikiye ayrılır. Türkiye’de yassı hücreli yemek borusu kanseri daha yaygınken, Batı ülkelerinde Adenokarsinom tipi daha sık görülmektedir.

Yemek Borusu Kanseri Kimleri Etkiler?

Yemek borusu kanseri, özellikle aşırı sıcak çay tüketimi ve et ağırlıklı beslenme alışkanlığı olan bireylerde daha sık görülür.

Türkiye’nin doğusundan başlayıp Çin’e kadar uzanan dağlık ve soğuk bölgelerde bu kanser türüne daha fazla rastlanmaktadır. Sıcak içeceklerin yanında sigara ve alkol kullanımı da riski artıran etkenler arasında.

Sıcak çayın tehlikelerine dikkat Kanser riski var!