Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, paralimpik oyunlarda 38 madalya kazandı

Türkiye, bugüne kadar katıldığı 7 paralimpik oyununda toplamda 38 madalya kazandı.

Türkiye, bugüne kadar katıldığı

Türkiye, bugüne kadar katıldığı 7 paralimpik oyununda toplamda 38 madalya kazandı. Ülkemiz, sporcularının gösterdiği üstün performanslarla uluslararası arenada adından sıkça söz ettirdi.

İlk Madalya Atina’da

Türkiye’nin paralimpik oyunlar tarihinde ilk madalyası 2004 Atina’da kazanıldı. Para milli atıcımız Muharrem Korhan Yamaç, karışık 50 metre havalı tabanca SH1 kategorisinde bronz madalya kazanarak bu alandaki ilk başarıya imza attı. Ayrıca, Yamaç, karışık 25 metre havalı tabanca SH1 kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye’nin ilk paralimpik şampiyonu oldu.

En Başarılı Sporcular

Paralimpik oyunlarda Türkiye’nin en başarılı sporcuları arasında, ikişer altın madalya kazanan milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk, milli para halterci Nazmiye Muslu Muratlı ve Golbol Kadın Milli Takımı öne çıkıyor. Abdullah Öztürk, 2016 Rio ve 2020 Tokyo’da altın madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı. Nazmiye Muslu Muratlı ise 2012 Londra ve 2016 Rio’da altın madalyaya uzandı. Golbol Kadın Milli Takımı da 2016 Rio ve 2020 Tokyo oyunlarında altın madalya kazandı.

Son 3 Paralimpik Oyunlarda Altın Madalya Serisi

Türkiye, son 3 paralimpik oyunlarda da altın madalya kazanmayı başardı. 2012 Londra ve 2016 Rio’da Nazmiye Muslu Muratlı, 2016 Rio ve 2020 Tokyo’da ise Abdullah Öztürk ve Golbol Kadın Milli Takımı, altın madalya kazanarak Türkiye’nin adını altın harflerle yazdırdı.

En Başarılı Oyunlar 2016 Rio ve 2020 Tokyo

Türkiye’nin paralimpik oyunlardaki en başarılı yılı 2016 Rio oldu. Milli sporcular, bu oyunlarda 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. En fazla madalya ise 2020 Tokyo’da elde edildi. Bu oyunlarda Türkiye, 2 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı.

9 Farklı Branşta Madalya

Türkiye, paralimpik oyunlarda 9 farklı branşta madalya kazandı. Milli sporcular, masa tenisinde 10, judoda 6, atıcılık, halter ve okçulukta 5’er, golbolde 3, tekvandoda 2, atletizm ve yüzmede birer madalya elde etti. Bu başarılar, Türkiye’nin paralimpik oyunlardaki geniş yelpazede rekabet edebildiğini gösteriyor.