Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maliye Bakanı ev sahiplerini uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı, kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahiplerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı,

Hazine ve Maliye Bakanı, kira gelirlerini beyan etmeyen ev sahiplerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan, kira gelirlerini bildirmeyen çok sayıda mükellefin tespit edildiğini ve bu kişiler hakkında cezai işlemlerin başlatılacağını belirtti. İşte detaylar…

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Kira Gelirlerini Beyan Etmeyenler İçin Son Uyarı

Maliye Bakanı, kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflere yönelik yapılan denetimlerde binlerce ev sahibinin tespit edildiğini açıkladı.

Bu mükelleflerin vergi dairelerine bildirilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Maliye Bakanı ev sahiplerini uyardı

700 Bin Mükellef Tespit Edildi

Bakan, yılın başından itibaren yapılan denetimlerde kira gelirlerini beyan etmeyen binlerce ev sahibinin tespit edildiğini ifade etti.

Bu kişiler, banka hesaplarına yapılan kira ödemeleri üzerinden tespit edilerek vergi dairelerine bildirildi. Bakan, kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflerin, cezalı işlemlerle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Maliye Bakanı, yapılan denetimler sonucunda kira gelirlerini beyan etmeyen yaklaşık 700 bin mükellefin tespit edildiğini açıkladı. Bu mükellefler, banka hesaplarına yapılan kira ödemeleri üzerinden saptanarak vergi dairelerine bildirildi. Bakan, bu kişilerin vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Maliye Bakanı ev sahiplerini uyardı

Beyanname Vermeyenlere Son Hak

Maliye Bakanı, kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflerin Vergi Usul Kanunu kapsamında pişmanlıkla beyanname verebileceklerini hatırlattı. Pişmanlıkla beyanname verenlerin, vergi ziyaı cezası ödemeden yükümlülüklerini yerine getirebileceklerini belirtti. Ancak, bu haktan yararlanmayanlar için cezai işlemler hızla uygulanacak.

Kira Gelirlerini Beyan Etmeyenlere SMS Uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kira gelirlerini beyan etmeyen mükelleflere yönelik bilgilendirme ve uyarı SMS’leri gönderdi. Bakan, bu uyarıları dikkate alarak pişmanlıkla beyanname verenlerin, Vergi Usul Kanunu çerçevesinde cezai işlemden kurtulabileceklerini hatırlattı.

Maliye Bakanı ev sahiplerini uyardı

Bakan Şimşek’ten “Son Uyarı”

Bakan, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin süreceğini ve vergi adaletinin sağlanmasının önemini vurguladı. Vergi kaybına sebebiyet veren mükelleflerin takipçisi olunacağını belirterek, tüm ev sahiplerini kira gelirlerini beyan etmeye davet etti.