Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadenizli Balıkçılar Bereketli Bir Sezon Bekliyor

Karadeniz’deki balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonuna umutla hazırlanıyor. Palamut başta olmak üzere balıkların bol olacağı öngörülüyor.

Karadeniz'deki balıkçılar, 1 Eylül'de

Türkiye’nin balık ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Karadeniz’de balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Yıpranmış ağlarını onaran, teknelerinin bakımını yapan ve ekipmanlarını yenileyen Karadenizli balıkçılar, bu sezonun bereketli geçeceği beklentisiyle “Vira bismillah” demek için gün sayıyor.

Samsun’da Balıkçılık Hazırlıkları

Samsun’da balıkçılar, 4,5 aylık aranın ardından denize açılmaya hazırlanıyor. Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’un 210 kilometrelik kıyı şeridi ile Karadeniz’de önemli bir balıkçılık merkezi olduğunu belirterek, kentteki beş balıkçı barınağında 612 teknenin bulunduğunu ifade etti. Sağlam, geçen yıl 58 bin tonu avcılıktan, 13 bin 800 tonu ise yetiştiricilikten olmak üzere toplam 71 bin 800 ton üretim gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yeni sezonda palamudun bol olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Sağlam, “2024 Ağustos ayına geldiğimizde denizde palamudun çok olacağını, bunun yanında diğer balıkların da iyi olacağını düşünüyoruz. En büyük etken iklim şartları. Hamsi, çaça ve özellikle palamut Karadeniz’e özgü balıklarımız. Su sıcaklığının düşmesi gerekiyor ki balıklar daha yağlı ve avlanabilir boyutlara ulaşsın,” dedi.

Balıkçılar Umutlu

19 Mayıs ilçesindeki Dereköy Limanı’nda yeni sezon hazırlıklarını sürdüren balıkçılar, geçen seneyi verimli geçirdiklerini ve bu yıl daha da bereketli bir sezon beklediklerini vurguluyor. Balıkçı Orhan Karaosman, hazırlıklarının sonuna geldiklerini belirterek, “Kayıklarımızı bakıma aldık, boyasını ve tamir gereken yerlerini yaptık. Büyük kayıklar ağlarını hazırladı, gemilere yükledi,” dedi.

Balıkçılardan Adnan Tığ ise bu yıl palamut, çinekop ve istavrit gibi balıklardan umutlu olduklarını ifade ederek, “Öngörülere göre denizde bereket olacağı görülüyor. Akaryakıt fiyatları biraz yüksek olsa da umutluyuz. İnşallah bereketli bir sezon olacak,” diye konuştu.

Kamil Tığ da hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Geminin bakımıyla 2-3 ay uğraştık. Allah izin verirse 1 Eylül’de ‘Vira bismillah’ deyip denizdeyiz. Bu sene palamut erken çıkıyor, erken gidiyor ama bol olacağı görünüyor,” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni av sezonu öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, umut dolu bir sezon geçirmeyi bekliyor.