Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir Körfezi’nde Balık Ölümleri Üzerine Yoğun Denetimler Yapılıyor

İzmir Körfezi’nde meydana gelen balık ölümleri sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfeze akan derelerde ve arıtma tesislerinde yoğun denetimler başlattı.

İzmir Körfezi'nde meydana gelen

İzmir Körfezi’nde son günlerde meydana gelen balık ölümleri ve kötü koku şikayetleri üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, kirlilik kaynağını tespit etmek ve önlem almak amacıyla yoğun denetimler gerçekleştirdi. Bakanlığa bağlı uzman ekipler, körfeze akan 7 dere ve çeşitli arıtma tesislerinden numuneler alarak mobil laboratuvarda analizlere başladı.

Denetimler ve Alınan Önlemler

20 Ağustos’ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisinde ölü balıkların sahile vurması ve kötü kokunun yayılması üzerine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfezdeki kirliliğin kaynağını belirlemek amacıyla kapsamlı bir inceleme başlattı. Bakanlık merkez teşkilatına bağlı uzman ekipler, İzmir Körfezi’ne akan Manda Çayı’ndan ve diğer derelerden su numuneleri alarak analizlere yöneldi.

ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün, yapılan ilk incelemelerde körfezdeki organizmaların artışı nedeniyle çözünmüş oksijen seviyesinin düştüğünü ve bu durumun balık ölümlerine yol açtığını belirtti. Ancak kesin sonuçların analizler tamamlandığında açıklanacağı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi de balık ölümleri sonrası körfezde temizlik çalışmalarını hızlandırdı. İZSU ekipleri, Bornova Deresi’nin denize döküldüğü noktada dip çamuru temizleme çalışmalarını sürdürürken, itfaiye ekipleri Bayraklı sahiline oksijen miktarını artırmak için 4 hidrosoft pompa kurdu. Pompalar, deniz suyunu filtreleyerek oksijen oranını artırmayı hedefliyor.

TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi Devrede

Öte yandan TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi de İzmir Körfezi’nde çeşitli noktalarda incelemeler yaparak, kirlilik seviyesini ve balık ölümlerinin nedenlerini araştırıyor. Bu incelemelerle kirliliğin kaynağına dair daha net sonuçların elde edilmesi bekleniyor.