Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD: Bazı İllerde Etkili Olan Yağışlarda 1065 Kişi Tahliye Edildi

AFAD, bazı illerde etkili olan yağışlar nedeniyle mahsur kalan 1065 kişinin güvenli alanlara tahliye edildiğini duyurdu.

AFAD, bazı illerde etkili

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bazı illerde etkili olan yoğun yağışlar sonucu mahsur kalan 1065 kişinin kurtarılarak güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

Turuncu ve Sarı Uyarılar Verildi

AFAD’ın açıklamasına göre, Samsun için “turuncu”, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu için “sarı” meteorolojik uyarı yapıldı. Özellikle Samsun’da vatandaşlara SMS, cami ve belediye anons sistemleri ile polis ve jandarma araçları kullanılarak uyarılar iletildi.

Yoğun Müdahale ve Tahliye Çalışmaları

AFAD, jandarma, emniyet, sağlık, itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda, 9 ilde alınan 72 ihbara müdahale edildi ve mahsur kalan 1065 kişi güvenli alanlara tahliye edildi.

AFAD, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Kurumlar, bölgelerde gelişmeleri yakından takip ediyor ve teyakkuz halinde bulunuyor.