Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Aizanoi Kısa Film Festivali”nde ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Aizanoi Kısa Film Festivali”nin ödülleri, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından Kütahya’daki Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Aizanoi Kısa Film Festivali”nin ödülleri, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından Kütahya’daki Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Festival, “Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk” temasıyla gerçekleştirildi ve kısa filmler iki kategoride yarıştı.

Yönetmen, gazeteci ve yazar Nebil Özgentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır pek çok sinema festivaline katıldığını ancak Aizanoi’deki festivalin çok özgün bir ruha sahip olduğunu vurguladı. Özgentürk, “Dördüncü kez düzenlenen bu festivalin, önceki yıllara kıyasla daha otantik ve masalsı bir havaya sahip olduğunu düşünüyorum. Nazım Hikmet belgeseliyle kapanması ise beni ayrıca gururlandırdı. Burada sinemaseverlerle birlikte, ay ışığı altında film izlemek çok özel bir deneyimdi. Ülkenin her kasabasında böyle festivaller yapılmalı.” dedi.

Festivalin Çavdarhisar’da bir pilot model olarak geliştirildiğini belirten Özgentürk, “Bu festival, 2 bin yıllık bir antik kentin dibinde düzenlenerek hem tarihi hem de sanatı bir araya getirdi. Türkiye’nin her köyünde ve kasabasında bu tür festivallerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanat, insanları bir araya getirir ve iyileştirir; sinema ise bir şenliktir.” ifadelerini kullandı.

İki Kategoride Film ve Belgesellere Ödüller Verildi

“Yollar, Göçler ve Yemekler” kategorisinin jüri başkanlığını Nebil Özgentürk yaparken, senarist Pınar Uysal ve yönetmen Kağan Özdemir de jüri üyeleri arasında yer aldı. “Çevre Etiği” ve “Doğa Felsefesi” kategorisinde ise Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu’nun başkanlık yaptığı jüride, Selim Erdoğan ve Doç. Dr. M. Said Tuğcu görev aldı.

Finale kalan filmler arasında “Yollar, Göçler ve Yemekler” kategorisinde kurmaca dalında Özge Uçar Çığşar’ın “Yollarda” filmi birinci, Ahmet Sami Kuriş’in “Doğudan Gelen Hayaletler” eseri ikinci oldu. Belgesel dalında ise Hasan Ete’nin yönettiği “İyi Ölüm” birinci, Yusuf İslam Ölmez’in “Işığın İzinde” çalışması ikinci, Semih Sağman’ın “Hayatımın En Güzel Günü” yapımı üçüncü oldu.

“Çevre Etiği” ve “Doğa Felsefesi” kategorisinde kurmaca dalında Volkan Karataş’ın “Mutlak” yapımı birinciliği, Mert İnan’ın “Son Fide” filmi ikinciliği, Cihan Yıldırım’ın “Sona Doğru” filmi üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride belgesel dalında ise Ezel Avcı’nın “Derin Çığlık” birinci, Mahmut Taş’ın “Ada” ikinci, Mehmet Ali Poyraz’ın “Yaren” belgeseli üçüncü seçildi.

Ahmet Uluçay Ödülü “Nefes” Filminin Oldu

Bu yılın özel kategorisinde “Ahmet Uluçay Ödülü” Cem Terbiyeli’nin “Nefes” filmine verildi. “Meter Steunene Ödülü” Emirhan Akaslan ve Kerem Tekinalp’in “Portakal Bahçesi” yapımına, “Yerel Jüri Ödülü” ise Aizada Alymbek’in “Yuva” filmine layık görüldü. Dereceye giren kısa film yönetmenlerine ödülleri, jüri üyeleriyle birlikte takdim edildi.

Festival süresince, dereceye giren kısa filmlerin gösterimleri, söyleşiler, İstanbul İmpro sahne gösterileri, resim sergisi, tadım atölyeleri ve mizah atölyesi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.