Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 15-22 Ağustos Arasında 2,5 Milyon Araç Denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-22 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 2,5 milyon aracın kontrol edildiğini ve 450 binden fazla sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-22 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, toplamda 2 milyon 488 bin 264 aracın denetlendiğini duyurdu. Bu denetimlerin sonucunda, kuralları ihlal eden 450 bin 334 sürücüye işlem yapıldığı bildirildi.

Aşırı Hız ve Diğer İhlaller

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, trafik denetimlerinin sıkı bir şekilde sürdüğünü ve özellikle aşırı hız gibi trafik kazalarının ana nedenlerine karşı etkili mücadele yürütüldüğünü vurguladı. Denetimlerde, mevzuata aykırı olarak ışıklı veya sesli uyarı cihazı kullanan 259 sürücüye, hız ihlali yapan 129 bin 459 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 796 araca, emniyet kemeri takmayan 15 bin 884 sürücüye, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 249 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 354 araca işlem yapıldı.

Trafik Güvenliği İçin Yenilikçi Adımlar

Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla şehir içi ve şehirler arası yollarda ortalama hız tespit sistemlerinin yanı sıra, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil ‘Mobil Hız Tespit Sistemleri’ ile denetimlerin güçlendirildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, “Trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım, emniyet kemerimizi takalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil,” diyerek sürücülere uyarıda bulundu.