Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Kızılay Müdürü Ulusoy’dan iddalara cevap

Bu yüzden hasta adına kan bağışlarında yüzde 30’a varan artış oldu. Lütfen kimse inanmasın.” dedi. Detaylar haberimizde…

Bu yüzden hasta adına

Sosyal medyada Kızılay’a yapılan kan bağışlarının satıldığı iddialarına cevap geldi. Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, “Bu tamamen iftiradır. Bu yüzden hasta adına kan bağışlarında yüzde 30’a varan artış oldu. Lütfen kimse inanmasın.” dedi.

Kütahya, yürütülen kampanyalar ve vatandaşların duyarlılığı ile kan bağışında komşu iller arasında öne çıkıyor.
Kan bağışında kentte aylık ortalama 2 bin ünite kan bağışının olduğunu aktaran Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, sosyal medyada çıkan ‘Kızılay’a bağışlanan kanların satıldığı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Kütahya’daki kan bağış oranları hakkında bilgiler veren Ulusoy, sosyal medyadaki iddialara da açıklık getirdi.
Kentte insanların kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu anlatan Ulusoy, “İnsanlarımıza gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Kan bağışı iyiliktir ve herkesi bu iyiliğe ortak olmaya davet ediyorum.” dedi.

Kütahya Kızılay Müdürü Ulusoy'dan iddalara cevap

“KURUMLARDAN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ”

Kan bağışında kurumlardan daha fazla destek beklediklerini bildiren Ulusoy, kurumlardan daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.
Özellikle eğitim öğretim sezonunda bağışların arttığını belirten Ulusoy, “Okullar bizim için çok önemli. Her zaman bize büyük destekleri oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

“İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZDIR”

Son zamanlarda sosyal medyada ‘Kızılay’a bağışlanan kanlar satılıyor’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:
“İnsanlarımızı yanlış yönlendiriyorlar. Algı operasyonu yaparak kan bağışından uzak kalmalarına neden oluyor. Bu olumsuz algıdan dolayı hasta adına bağışlarda geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 30’lara varan artış yaşandı. Vatandaşlarımıza bu asılsız iddialara inanmamaları çağrısında bulunuyorum.”
İnsanları kan bağışından uzak tutmanın büyük yanlış olduğunu aktaran Ulusoy, kan bağışına herkesin ihtiyacı olabileceğine dikkat çekti.

HABER: YAŞAR SARI