Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fed’den faiz açıklaması: Ayarlama zamanı geldi

Fed’den faiz açıklaması: Ayarlama zamanı geldi. Powell, bu açıklamayı Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptı.

Fed'den faiz açıklaması: Ayarlama

Fed’den faiz açıklaması: Ayarlama zamanı geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz politikasında ayarlama yapmanın zamanının geldiğini belirterek, ekonomik verilerin ve risklerin yakından takip edildiğini vurguladı. Powell, bu açıklamayı Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptı.

Fed’den faiz açıklaması: Ayarlama zamanı geldi

Powell, iş gücü piyasasının pandemi öncesi döneme göre daha az sıkı olduğunu ve enflasyon risklerinin azaldığını ifade etti. Powell, “İstihdam piyasasında daha fazla soğuma beklemiyoruz, ancak fiyat istikrarını sağlamak için önemli adımlar attık” dedi.

Faiz İndirimi İçin Hazırlık

Powell, faiz oranlarının indirimi konusunda açık bir yol izleneceğini ve bu sürecin gelen verilere, ekonomik görünüme ve risk dengesine bağlı olacağını belirtti. Ayrıca, “Enflasyon hedefimize yaklaşmaktan memnunuz ve bu süreçte güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Piyasalara Etkisi

Powell’ın açıklamalarının ardından, ABD’nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi yüzde 3,79’a gerilerken, dolar endeksi 100,92 seviyesine indi. Euro/dolar paritesi ise 1,118’e kadar yükseldi ve euro, dolar karşısında son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı öngörülüyor. Eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığı ise yüzde 67,5 olarak değerlendiriliyor.