Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin yeni denizaltısı “Pirireis” göreve başlıyor

Türkiye’nin yeni denizaltısı “Pirireis” göreve başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete alınacak.

Türkiye'nin yeni denizaltısı "Pirireis"

Türkiye’nin yeni denizaltısı “Pirireis” göreve başlıyor. Türkiye’nin denizaltı filosuna yeni bir güç katılıyor. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen ilk denizaltı Pirireis, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete alınacak.

Türkiye’nin yeni denizaltısı “Pirireis” göreve başlıyor

Pirireis denizaltısı, Türk Deniz Kuvvetleri’ne stratejik bir güç kazandıracak. Dalmış durumda uzun süre operasyon yapabilme yeteneği, gelişmiş torpidolar ve kara hedeflerine atılabilen güdümlü mermilerle donatılan bu denizaltı, gizlilik ve etkinlik açısından önemli bir avantaj sunuyor. Toplam 68,35 metre uzunluğa ve 40 kişilik personel kapasitesine sahip olan Pirireis, 1850 ton deplasmanı ile dikkat çekiyor.

Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin Teknolojik Katkıları

Bu denizaltı, dünyaca “Tip-214” olarak bilinen ve yakıt pili teknolojisi ile havadan bağımsız tahrik kabiliyetine sahip. Bu özellik, Türk Deniz Kuvvetleri için bir ilk niteliğinde. Pirireis, su altı, su üstü ve kara hedeflerine karşı kullanılabilecek çeşitli tipte torpido, füze ve mayınlarla donatıldı.

Yerli Üreticilerin Katkıları

Pirireis’in inşa sürecinde ASELSAN, HAVELSAN, MilSOFT gibi birçok yerli üretici önemli roller üstlendi. Denizaltının kalbi olarak bilinen Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi, HAVELSAN tarafından geliştirildi. Bu sistem, denizaltının 105 farklı birimiyle entegrasyon sağlayarak, gerçek zamanlı veri işleme yeteneği sunuyor.

ASELSAN’ın İlk Denizaltı Projesi

ASELSAN da bu projeyle askeri haberleşme sistemlerinde yeni bir seviyeye ulaştı. Şirket, ilk defa bir denizaltı platformu için Entegre Muhabere Sistemi geliştirdi. Bu sistem, su altı ve su üstü haberleşmesini sağlayarak, denizaltının operasyonel etkinliğini artırıyor.

Pirireis, Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerini sergileyen önemli bir adım olarak, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak.