Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pirireis denizaltısı hizmete giriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Aksaz Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleşecek törende, Pirireis denizaltısının donanmaya katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Pirireis denizaltısı hizmete giriyor. Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden biri olan Reis Sınıfı Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ilk denizaltısı TCG Pirireis, 24 Ağustos’ta düzenlenecek törenle hizmete girecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Aksaz Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleşecek törende, Pirireis denizaltısının donanmaya katılması bekleniyor.

Yüksek Teknoloji ve Güçlü Donanım

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli (AIP) denizaltı olarak inşa edilen Pirireis, su altında daha uzun süre kalabilme kabiliyeti ile dikkat çekiyor. Bu yeni nesil denizaltı, modern savaş teknolojileriyle donatılarak, Türk Deniz Kuvvetleri’nin operasyonel gücüne önemli katkılar sunacak.

Yeni Denizaltılar Yolda

Pirireis’in hizmete girmesiyle birlikte, proje kapsamında inşa edilen diğer denizaltılar da sırayla donanmaya katılacak. Hızırreis denizaltısının bayrak çekme ve seyir deneyimlerine, Muratreis denizaltısının ise havuz donatım faaliyetlerine başlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, YAKIT 2-3-4 Akaryakıt Gemileri ve dünyada sınıfının en büyüğü olan 3 bin tonluk denizaltı havuzu da hizmete alınacak.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin denizlerdeki caydırıcılığını ve stratejik önemini daha da artıracak.