Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Magnus Carlsen’i mat eden 13 yaşındaki Türk yeni ünvanını aldı

Türkiye’nin satranç dünyasında parlayan yıldızı Yağız Kaan Erdoğmuş, 13 yaşında elde ettiği başarısıyla adını dünya çapında duyurdu.

Türkiye'nin satranç dünyasında parlayan

Türkiye’nin satranç dünyasında parlayan yıldızı Yağız Kaan Erdoğmuş, 13 yaşında elde ettiği başarısıyla adını dünya çapında duyurdu. Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından verilen Büyükusta (GM) unvanı, genç sporcunun yeteneklerini tescilledi.

FIDE’den Onay Alan Büyükusta Unvanı

2011 yılında Bursa’da dünyaya gelen Yağız Kaan Erdoğmuş, kısa sürede satrançta olağanüstü bir yetenek sergiledi. Türkiye Satranç Federasyonu, genç sporcunun geçtiğimiz aylarda tüm normlarını tamamlayarak GM unvanını almaya hak kazandığını duyurdu. FIDE tarafından onaylanan bu unvan, Erdoğmuş’u dünyanın en genç Büyükusta’sı yaparak Türk satranç tarihine geçmesini sağladı.

Magnus Carlsen’e Karşı Kazanılan Büyük Zafer

Henüz 13 yaşında olan Yağız Kaan Erdoğmuş, satranç dünyasının efsanevi ismi Magnus Carlsen’i blitz kategorisinde yenerek büyük bir sansasyon yarattı. Carlsen’e karşı veziriyle yaptığı H6 hamlesi, oyunun kaderini belirledi ve Carlsen’in zamanının bitmesine sadece saniyeler kala mat ederek zaferini ilan etti. Bu hamle, satranç dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Genç Yıldızın Geleceği Parlak

Erdoğmuş’un başarıları, satrançta ne denli parlak bir geleceği olduğunun en büyük göstergesi. Türkiye’nin gururu olan bu genç Büyükusta, ilerleyen yıllarda daha büyük başarılara imza atmaya aday. Hem Türkiye hem de dünya satranç camiası, Yağız Kaan Erdoğmuş’un gelecekteki başarılarını yakından takip ediyor.