Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evinin Yanması Nedeniyle Göç Ettiği İzmir’de Yine Yangına Yakalandı

Çorum’da iki kez evinin yanması nedeniyle İzmir’e göç eden Selim Kaya, 20 yıl sonra üçüncü kez yangın felaketini yaşadı. İzmir Karşıyaka’daki evi orman yangınında küle döndü.

Çorum'da iki kez evinin

Çorum’da iki kez evi yandığı için memleketini terk eden Selim Kaya, 20 yıl önce İzmir’e göç etti. Ancak talihsizlik peşini bırakmadı ve İzmir Karşıyaka’daki evi de orman yangınında küle döndü.

Karşıyaka’nın Yamanlar Mahallesi’nde 15 Ağustos’ta başlayan ve üç gün süren yangının ardından, ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Alevlerin en çok zarar verdiği Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi’nde vatandaşlar, yanan evlerinden geriye kalanları temizlemeye çalışıyor.

“Yangın Beni Yine Buldu”

41 yaşındaki Selim Kaya, evde tek başına yaşadığını ve inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağladığını belirtti. Yangın sırasında işte olduğunu ve evinin yandığını görünce büyük bir şok yaşadığını ifade eden Kaya, bu felaketi üçüncü kez yaşadığını anlattı.

Kaya, “Memleketten yangından dolayı kaçtım, geldim burada da yangın beni buldu. Çorum’da da evimiz tamamen yanmıştı. Evimi yeniden yapma imkanım yok, destek bekliyorum” dedi. Yangında yaklaşık 50 bin lirasının da yandığını aktaran Kaya, evlenmeyi düşündüğünü ve tüm eşyalarını yenilediğini, ancak şimdi tekrar her şeye sıfırdan başlamak zorunda kaldığını söyledi.

“10 Dakikada Her Şey Bitti”

35 yıllık evi alevlere teslim olan Resul Sirkeci ise yangın sırasında evde olduğunu ve alevlerin hızla evlerine kadar ulaştığını belirtti. Alevlere müdahale etmeye çalıştığını ama başarılı olamadığını söyleyen Sirkeci, “Hanımı zorla çıkardık. Ben de kaçtım, kafam hafif yaralandı. Yapacak hiçbir şey yoktu, oturup izledik. Her şeyim yandı. 10 dakikanın içerisinde her şey bitti” diye konuştu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos’ta başlayan orman yangını, 18 Ağustos’ta kontrol altına alınmıştı. Yangında 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmış, 3 mahalle tahliye edilmişti.