Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK yurt başvuruları başladı

Üniversitelerin örgün eğitim programlarına kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Üniversitelerin örgün eğitim programlarına

KYK yurt başvuruları başladı.2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları resmen başladı. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

KYK yurt başvuruları başladı

Öğrenciler, KYK yurt başvurularını 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59‘a kadar e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecekler. Bu süreçte öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınarak, yerleştirme sürecinde bu beyanlar dikkate alınacak.

12 Kamu Kurumu ile Koordinasyon

Başvurular, 12 farklı kamu kurumu ile işbirliği içinde değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumları ile akademik başarıları, yerleştirme sürecinde önemli kriterler arasında yer alacak. Bu süreçte; Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) gibi kurumlar da yer alarak beyanların doğruluğunu inceleyecek.

Öğrencilerin Durumları Detaylı İncelenecek

Ailenin gelir durumu, öğrencinin sosyal koşulları ve akademik başarı kriterleri doğrultusunda, KYK yurtlarına yerleştirme süreci tamamlanacak. Başvuru sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi için ilgili kurumlar arasında detaylı bir koordinasyon sağlanacak.

KYK yurtları, öğrencilere güvenli ve uygun maliyetli konaklama imkanı sunmaya devam ediyor. Yeni başvuru dönemi ile birlikte, öğrenciler eğitim hayatlarında rahat bir ortamda konaklama fırsatı bulacaklar.