Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toprak Razgatlıoğlu,15 galibiyetle zirvede

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda 15 galibiyetle zirvede.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu,

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda üst üste kazandığı 13 yarışla, Portekiz ayağında İngiliz Jonathan Rea ve İspanyol Alvaro Bautista’nın elindeki rekoru kırarak tarihe geçti.

Kütahya Haber’in en güncel spor haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Şampiyonluk Yolunda Kararlı Adımlar

Toprak, 7 ayak sonunda toplam 15 birincilikle şampiyonluğun en büyük favorisi olarak öne çıkıyor. Dünya genelinde “El Turco” lakabıyla anılan Razgatlıoğlu, şampiyona tarihine geçen performansıyla dikkat çekiyor. 1996 doğumlu sporcu, bugüne kadar toplam 54 kez birinci olarak İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinletti.

Rekorlar ve Başarılar

Portekiz ayağındaki başarısıyla üst üste 13’üncü kez birinci gelen Toprak, bu rekoruyla hem kendi kariyerine hem de şampiyona tarihine yeni bir sayfa ekledi. Bu süreçte, İtalya, İngiltere, Çekya ve Portekiz’deki 3’er yarışta galip gelerek, bu alanda da tarihe geçti.

Yamaha takımıyla 2021 yılında şampiyon olan Toprak, bu sezon BMW fabrika takımıyla (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK) mücadele ediyor ve 365 puanla genel klasmanın zirvesinde yer alıyor. En yakın rakibi, Ducati takımından İtalyan Nicolo Bulega’nın 92 puan önünde bulunan Toprak, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

“İkinci Dünya Şampiyonluğu Yolda”

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Toprak’ın performansını değerlendirdi ve “Toprak, BMW fabrika takımıyla çok iyi bir uyum yakaladı. Kenan Sofuoğlu’nun da doğru yönlendirmeleriyle ikinci dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandıracağız. Üst üste kazandığı zaferlerle İstiklal Marşı’mızı her pistte dinletiyor,” dedi.