Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esenler’de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 11 bağımsız birimin bulunduğu Oruçreis Mahallesi’nde son konutların yıkımı gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu çalışmaların güvenli yaşam alanları oluşturmak için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında

Esenler Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yılında, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Oruçreis Mahallesi’nde bulunan 2 bin 11 bağımsız birimden oluşan kentsel dönüşüm proje alanında gerçekleştirilen yıkım işlemiyle ilçede dönüşümün son aşamasına geçildi.

“Kentsel Dönüşüm Hayat Kurtarıyor”

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda 2 bin konutun bulunduğunu ve alandaki 200 binanın yıkımının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Göksu, bu alanın imara kapatılarak, sosyal alanların yer alacağı bir Millet Bahçesi yapılacağını açıkladı.

Göksu, 17 Ağustos 1999 ve 6 Şubat 2023 depremlerinde yaşanan acıları hatırlatarak, “Yapı stoklarının yenilenmesi büyük önem taşıyor. Esenler’de kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde 300 bin nüfus güvenli konutlara taşındı. Bu çalışmalar hayat kurtarıyor.” dedi.

6 Bin 660 Aile Güvenli Konutlara Taşındı

Göksu, yıl sonuna kadar 6 bin 660 ailenin yeni ve güvenli konutlara taşınacağını belirtti ve kentsel dönüşümün hayati bir mesele olduğunu vurguladı. “Biz yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm hayat kurtarma çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Mahalle Sakinlerinin Görüşleri

Oruçreis Mahallesi’nde 33 yıldır yaşayan Şeref Yumurtacı, dar sokakların itfaiye ekiplerinin yangınlara müdahale etmesini zorlaştırdığını, ayrıca bazı binaların deniz kumuyla yapıldığını belirtti. Yumurtacı, kentsel dönüşüm sayesinde daha güvenli yapılarda oturduklarını ifade etti.