Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerde artış gösteren ruhsal hastalıklar “en ciddi halk sağlığı sorunu”

Sağlık uzmanları, gençler arasında ruhsal hastalıkların artışını “en ciddi halk sağlığı sorunu” olarak değerlendiriyor.

Sağlık uzmanları, gençler arasında

Sağlık uzmanları, gençler arasında ruhsal hastalıkların artışını “en ciddi halk sağlığı sorunu” olarak değerlendiriyor. “The Lancet” dergisinde yayımlanan araştırma, gençler arasında ruhsal hastalıkların küresel düzeyde endişe verici bir artış gösterdiğine dikkat çekiyor.

Kütahya Haber’in en güncel sağlık haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Araştırmanın Bulguları ve Etkileri

Birçok ülkenin uzmanının katkıda bulunduğu çalışmada, gençler arasında ruhsal hastalıklarda yaşanan bu artışın nesiller arası eşitsizlik, sosyal medyanın yaygınlaşması, güvencesiz istihdam ve iklim krizinden kaynaklandığı vurgulanıyor. Araştırmaya göre, 10-24 yaş arasındaki bireylerde sağlık sorunlarının yüzde 45’ini ruhsal hastalıklar oluşturuyor. Ancak, küresel sağlık bütçelerinin yalnızca yüzde 2’si bu alandaki hizmetlere ayrılmış durumda.

Araştırmanın lideri Patrick McGorry, ruhsal hastalıkların gençlerin sağlığı ve refahı için en büyük tehdit olduğuna işaret ederek, bu durumu “tehlikeli bir aşama” olarak tanımladı. McGorry, eğer bu tür bir sağlık sorunu diyabet ya da kanser gibi fiziksel hastalıklarda yaşanmış olsaydı, hükümetlerin çok daha etkili önlemler alacağını belirtti.

Yatırım Eksiklikleri ve Küresel Sorunlar

Araştırmacılardan Srividya Iyer ise, gençlerin ruh sağlığının ihmal edilmesinin, kısmen ruh sağlığına yeterince yatırım yapılmamasından kaynaklandığını ve bu sorunun tüm dünyada yaygın olduğunu ifade etti.