Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’ye yeni marka yatırımları çekeceğiz

Türkiye’ye yeni marka yatırımları çekeceğiz. hem de dünya çapında yeni marka yatırımlarını Türkiye’ye çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Türkiye'ye yeni marka yatırımları

Türkiye’ye yeni marka yatırımları çekeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin otomotiv sektöründe lider bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti. Kacır, bu doğrultuda hem mevcut üreticilerin yeni nesil araçlara yönelik yatırımlarını artırmayı hem de dünya çapında yeni marka yatırımlarını Türkiye’ye çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Türkiye’ye yeni marka yatırımları çekeceğiz

Bakan Kacır, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde düzenlenen Teknofest Elektrikli Araç Yarışları’nı ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Kacır, yarışmalara katılan gençlerin sadece teorik bilgilerini değil, aynı zamanda pratik uygulama yeteneklerini de geliştirdiklerini söyledi. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde gençlerin önemli bir rol üstlendiğini belirten Kacır, Teknofest’in bu sürece katkısını vurguladı.

Teknofest’te Yeni Rekorlar

Kacır, bu yıl düzenlenen Teknofest etkinliklerinde rekor katılım sağlandığını açıkladı. 81 il ve 96 ülkeden 790 bin takımın başvurduğu yarışmalarda, gençlere toplam 30 milyon lira ödül ve 50 milyon lira teknik destek sağlandı. Bu yarışmaların Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kacır, yarışmalarda başarılı olan gençlerin, ilerleyen dönemde teknoloji girişimcisi olarak Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Mobilite Teknolojilerinde Gelecek Vizyonu

Bakan Kacır, elektromobil ve hidromobil yarışmalarıyla mobilite teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımları desteklediklerini, bu sayede geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirdiklerini belirtti. Bu yılki yarışmalarda 600’den fazla takımın katıldığını ve 73 takımın finale yükseldiğini belirten Kacır, bu gençlerin ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde öncü rol üstleneceklerini dile getirdi.

Türkiye’ye Yatırım Çekme Hedefi

Türkiye’nin Stratejik Konumu ve Avantajları

Bakan Kacır, Türkiye’nin otomotiv sektöründe Avrupa’nın üçüncü büyük üreticisi olduğunu ve yeni nesil otomotivde de lider bir ülke olmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’nin stratejik konumunun ve Gümrük Birliği üyesi olmasının, yatırımcılar için büyük bir avantaj sunduğunu vurgulayan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu serbest ticaret anlaşmaları sayesinde yatırımcıların 1 milyardan fazla nüfusa ulaşma imkanı bulduğunu ifade etti.

BYD’nin Türkiye’yi Tercih Etmesi Önemli Bir Gösterge

Bakan Kacır, Türkiye’nin yeni nesil araç teknolojileri alanındaki en önemli adımlarından biri olarak Togg’u gösterirken, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD’nin Türkiye’yi yatırım için seçmesinin de ülkenin bu alandaki yeteneklerini ve sunduğu fırsatları somut bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Genç İnsan Kaynağı Türkiye’nin En Değerli Kaynağı

Türkiye’nin en önemli gücünün genç ve dinamik insan kaynağı olduğunu belirten Kacır, Teknofest gibi etkinliklerin bu potansiyeli harekete geçirdiğini ve gençlerin girişimci olarak sektöre katkı sağlamalarının önünü açtığını ifade etti. Kacır, Türkiye’yi tercih eden global markaların, bu gençlerle buluşarak ülkenin geleceğine katkıda bulunacaklarını söyledi.