Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 İlde “Siberağ-5” Operasyonu: 54 gözaltı

23 İlde “Siberağ-5” Operasyonu: 54 gözaltı.. Bilişim sistemine izinsiz erişim ve çevrimiçi çocuk istismarı gibi suçlarla mücadele amacıyla gerçekleştirildi.

23 İlde "Siberağ-5" Operasyonu:

23 İlde “Siberağ-5” Operasyonu: 54 gözaltı. Türkiye genelinde, 23 ilde düzenlenen “Siberağ-5” operasyonu kapsamında 54 kişi gözaltına alındı. Operasyon, jandarma ekipleri tarafından yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine izinsiz erişim ve çevrimiçi çocuk istismarı gibi suçlarla mücadele amacıyla gerçekleştirildi.

23 İlde “Siberağ-5” Operasyonu: 54 gözaltı

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyon, Aydın, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Konya, Niğde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Mersin, Kahramanmaraş, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Düzce, Afyonkarahisar ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak yapıldı. Operasyon sonucunda yakalanan 54 şüpheliden 20’si tutuklanırken, 24 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise adli işlemleri devam ediyor.

Ele Geçirilen Deliller

Operasyon sırasında çok sayıda dijital materyal ve para ele geçirildi. Jandarma ekipleri, bilgisayar, taşınabilir bellek, cep telefonu, SIM kart, döviz ve Türk Lirası gibi delillere el koydu. Bu materyallerin, suçların işlendiğine dair önemli kanıtlar sunduğu belirtiliyor.

Siber Güvenlikte Sürekli Mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siber Vatan’da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.