Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem. (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu sarsıntı sabah saatlerinde kaydedildi.

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem.

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem. Akdeniz’de, Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu sarsıntı sabah saatlerinde kaydedildi.

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

AFAD’ın verdiği bilgilere göre, deprem saat 10.38’de, Kaş ilçesi açıklarında meydana geldi. Merkez üssü Kaş’a yaklaşık 48 kilometre uzaklıkta olan depremin, 11,76 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi.

Deprem Sonrası Durum

Deprem sonrası, Kaş ve çevresinde herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Uzmanlar, bölgenin aktif bir fay hattı üzerinde bulunduğunu belirterek, bu tür depremlerin Akdeniz kıyılarında zaman zaman yaşandığını hatırlattı.

Akdeniz Bölgesi ve Deprem Riski

Akdeniz, tektonik plaka hareketlerinin sıkça yaşandığı bir bölge olması nedeniyle, dönemsel olarak depremlerle karşı karşıya kalabiliyor. Uzmanlar, bölgedeki halkı bu tür sarsıntılara karşı hazırlıklı olmaya ve afet bilincini artırmaya davet ediyor.

Herhangi bir deprem durumunda alınacak önlemler ve acil durum planlarının gözden geçirilmesi, can ve mal kaybının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.