Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SPK’den telefon dolandırıcılığına karşı uyarı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kendilerini Kurul veya başka bir kurum çalışanı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kendilerini Kurul veya başka bir kurum çalışanı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

SPK tarafından yapılan açıklamada, “Son dönemde kendisini Sermaye Piyasası Kurulu veya başka bir kurum çalışanı, arabulucu ya da vekil olarak tanıtan ve Kurulumuz personelinin adını veya farklı unvanları kullanan kişiler tarafından vatandaşlarımızdan, haklarında Kurulumuzca idari para cezası uygulandığı/uygulanacağı veya kumar borcu nedeniyle ve/veya Kurulumuzun arabuluculuk faaliyeti yürütmesi dolayısıyla para gönderilmesinin istendiği yönünde bilgi edinilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Dolandırıcılara Karşı Uyarı

SPK, Kurulun şahısları telefonla arayarak idari para cezası tesis edilmeden önce uzlaşma başvurusunda bulunup bulunmayacaklarını sorması veya belirli IBAN numaralarına para göndermelerini talep etmesi gibi bir uygulaması bulunmadığını vurguladı. Dolandırıcılık kapsamında değerlendirilebilecek bu tarz faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Yasal Haklar ve Suç Duyurusu

Açıklamada, telefonla dolandırıcılık suçu nedeniyle mağdur olan kişilerin her zaman suç duyurusunda bulunabileceği ve zararlarının tazmini konusunda her türlü yasal haklarını kullanabileceği ifade edildi.

SPK'den telefon dolandırıcılığına karşı uyarı