Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk savunma sanayii global arenada gücünü artırıyor

Türk savunma sanayii global arenada gücünü artırıyor. Türkiye’nin bu alandaki büyüyen gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Türk savunma sanayii global
Türk savunma sanayii global arenada gücünü artırıyor. Türk savunma sanayii, uluslararası platformlarda etkisini artırmaya devam ediyor. Defense News Top 100 2024 Listesi’nde Türk firmalarının yükselişi, Türkiye’nin bu alandaki büyüyen gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Türk savunma sanayii global arenada gücünü artırıyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayii firmalarının başarılarını vurgulayarak, “İlk 100’de 5, ilk 50’de 2 şirketimiz ile zirve yolculuğumuz devam ediyor. Sayımız artıyor, yükselişimiz sürüyor, gücümüz büyüyor, etkimiz hissediliyor” ifadelerini kullandı. Bu sözler, Türkiye’nin savunma sanayiinde ulaştığı noktanın altını çiziyor.

Milli Güç Global Arenada Yükseliyor

Görgün, savunma sanayii şirketlerinin global arenadaki yükselişinin sürdürülebilir kılınması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Savunma sanayiinin, Türkiye’nin gücünün ve bağımsızlığının bir simgesi olarak uluslararası alanda daha fazla ses getireceği mesajını verdi.

Makine ve Kimya Endüstrisi İlk Kez Listede

Bu yıl ilk kez listeye giren Makine ve Kimya Endüstrisi de dikkat çekti. Görgün, listeye giren ve yükselişini sürdüren tüm firmaları tebrik etti. ASELSAN 42., TUSAŞ 50., Roketsan 71., Makine ve Kimya Endüstrisi 84., ASFAT ise 94. sırada yer aldı.

Global Rekabet Gücü Artıyor

Defense News Top 100’deki bu başarı, Türk savunma sanayiinin global rekabet gücünü artırdığını ve dünyadaki en büyük savunma şirketleri arasında yer almaya devam ettiğini gösteriyor. İlk 10’da ABD, Çin ve Birleşik Krallık’tan şirketlerin yer aldığı listede Lockheed Martin zirvede yer alırken, Türk firmalarının bu sıralamada yükselişini sürdürmesi Türkiye’nin bu alandaki iddiasını pekiştiriyor.