Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1,5 Ton Metamfetamin ele geçirildi

1,5 Ton Metamfetamin Ele Geçirildi. operasyonunda 1,5 ton metamfetamin ele geçirildi, 8 kişi gözaltına alındı.

1,5 Ton Metamfetamin Ele

“Narkoçelik-30” operasyonlarında 1,5 ton metamfetamin ele geçirildi. İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen “Narkoçelik-30” operasyonunda 1,5 ton metamfetamin ele geçirildi, 8 kişi gözaltına alındı.

1,5 Ton Metamfetamin Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’ye nakledildiği tespit edilen 1 ton 549 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini ve ulusal ve uluslararası uyuşturucu trafiğine karşı yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve Yalova İl Jandarma Komutanlığının ortak çalışmalarının etkili olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu İmalatına Yönelik Çalışmalar

Operasyonda, İran’dan “emdirme” yöntemiyle Türkiye’ye getirilen uyuşturucu maddelerin, Yalova’da bulunan bir çiftlik evinde ayrıştırıldığı ve imal edildiği tespit edildi. İstanbul’da gerçekleştirilen baskınlarda 240 kilogram metamfetamin ele geçirilirken, Yalova’daki operasyonlarda ise 1 ton 259 kilogram sıvı halde metamfetamin, 50 kilogram kristal halde metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde bulundu.

Gözaltılar ve Uyuşturucu Mücadelesi

Operasyonlar kapsamında 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkenin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların süreceğini ifade etti ve Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelesinde taviz vermeyeceğinin altını çizdi.