Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul ve Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

İstanbul ve Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı. Geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul ve Yalova'da uyuşturucu

İstanbul ve Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı. İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul ve Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

İstanbul ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda, İran’dan Türkiye’ye getirildiği belirlenen toplam 1 ton 549 kilogram metamfetamin ele geçirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen bu operasyonlar, uyuşturucu ticaretine ağır bir darbe indirdi.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uyuşturucuya karşı verdikleri mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Bakan Yerlikaya, “Ulusal ve uluslararası uyuşturucu trafiğine asla geçit vermeyeceğiz. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Operasyonun Ayrıntıları

Operasyon kapsamında İstanbul’da 8 farklı adrese baskın düzenlendi ve bu baskınlarda 240 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Yalova’nın Altınova ilçesindeki iki farklı adrese yapılan baskınlarda ise 1 ton 259 kilogram sıvı metamfetamin, 50 kilogram kristal metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde ele geçirildi.

Uyuşturucu İmalat Merkezi Tespit Edildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, İran’dan “emdirme” yöntemiyle Türkiye’ye gönderilen uyuşturucunun, Yalova’da bir çiftlik evinde ayrıştırıldığı ve burada uyuşturucu imalatının yapıldığı tespit edildi. Operasyonda, bu organize suç örgütünün kilit isimleri gözaltına alındı ve uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir adım atıldı.

Uyuşturucu ticaretine karşı mücadele, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet birimlerinin koordineli çalışmalarıyla aralıksız olarak devam edecek.