Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail ordusu saldırılarını sivillerin sığındığı okullara yoğunlaştırdı

İsrail ordusu saldırılarını sivillerin sığındığı okullara yoğunlaştırdı. On binlerce kişinin büyük bir tehlike altında olduğunu ortaya koyuyor.

İsrail ordusu saldırılarını sivillerin

İsrail ordusu saldırılarını sivillerin sığındığı okullara yoğunlaştırdı. Gazze Şeridi’ndeki hükümet, İsrail ordusunun bölgedeki saldırılarını sivillerin güvenli bölge olarak kullandığı okullara yönlendirdiğini duyurdu. Bu gelişme, Gazze’de yaşayan on binlerce kişinin büyük bir tehlike altında olduğunu ortaya koyuyor.

Okullara Yoğunlaşan Saldırılar

Gazze hükümeti, İsrail ordusunun Gazze’deki saldırılarını sivillerin sığındığı okullara “dikkat çekici bir şekilde” yoğunlaştırdığını belirtti. Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in güvenli alanlar olarak ilan ettiği bölgelerin aslında tehlikeli olduğu ifade edildi. Bu okullar, çatışmalardan kaçan birçok ailenin sığındığı alanlar olarak biliniyor.

Sağlık Sistemi ve İnsani Kriz

Açıklamada, İsrail ordusunun sağlık tesislerini hedef aldığına ve bu durumun sağlık ekipleri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğuna dikkat çekildi. Filistinliler, su, gıda, tıbbi malzeme ve yakıt eksikliği ile karşı karşıya kalırken, sınır kapılarından yaralıların tahliyesine izin verilmemesi insani koşulları daha da zorlaştırıyor.

Son Durum ve Kayıplar

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 16,314’ü çocuk, 10,980’i kadın olmak üzere toplam 39,480 Filistinli hayatını kaybetti. 91,128 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu belirtiliyor. Hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınması, sivil altyapının büyük ölçüde tahrip olduğuna işaret ediyor.

Bu durum, bölgedeki insani krizinin ne kadar derinleştiğini ve sivillerin yaşadığı büyük zorlukları gözler önüne seriyor.