Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mantar tüketen 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Mantar tüketen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Ambulanslarla Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edilen hastalar, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Mantar tüketen 4 kişi

Mantar tüketen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Erzurum’da, doğadan toplanan mantarları tüketen 4 kişi, zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen kişiler, karın ağrısı, bulantı ve ishal gibi şikayetlerle 112 Acil Servis’e başvurdu. Ambulanslarla Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edilen hastalar, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Mantar tüketen 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Zehirlenme vakası, kent merkezine yakın bir bölgede meydana geldi. Zehirlenen 4 kişi, topladıkları mantarları evlerinde pişirip tükettikten sonra rahatsızlandı. Hastanede yapılan müdahaleler sonrasında hayati tehlikeleri bulunmayan hastalar, bir süre daha gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

Mantar Zehirlenmesine Karşı Uyarılar

Olayın ardından hastanede tedavi gören Hüseyin Çiydem, doğadan topladıkları mantarları yedikten sonra zehirlendiklerini belirterek, “Mantarı yedikten sonra gece şiddetli bir karın ağrısı başladı. Köylülerimizin yardımıyla 112’yi aradık ve hastaneye kaldırıldık. Pişmanlık yaşıyoruz, bilmediğiniz mantarı yemeyin” dedi.

Bilinçsiz Mantar Tüketimi Tehlikeli Olabilir

Erzurum Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Nurettin Portakal, mantar zehirlenmelerine karşı uyarıda bulunarak, “Doğadan toplanan mantarlar, karaciğer ve böbrek yetmezliğine kadar varabilecek zehirler içerebilir. Her mantar güvenli değildir ve tüketilmeden önce iyi bilinmelidir. Kültür mantarları dışında doğadan toplanan mantarlara güvenmemek gerekiyor” diye konuştu.

Doğadan bilinçsizce toplanan mantarların tüketilmesi ciddi sağlık riskleri taşıyor. Uzmanlar, mantar sezonu dışında özellikle doğadan toplanan mantarların tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.