Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin krizden çıkması iki seneyi bulabilir

Faruk Eczacıbaşı, Türkiye’nin ekonomik krizden yavaş yavaş çıkacağını ve bu sürecin iki yılı bulabileceğini açıkladı.

Faruk Eczacıbaşı, Türkiye'nin ekonomik

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye’nin ekonomik krizden yavaş yavaş çıkacağını ve bu sürecin iki yılı bulabileceğini açıkladı. Eczacıbaşı, krizden çıkış sonrası yabancı yatırımcı ilgisinin her alanda artacağını belirtti.

eTR Ödülleri ve Dijitalleşme

Türkiye Bilişim Vakfı, TÜSİAD iş birliği ve Vodafone Business sponsorluğunda düzenlenen “eTR Ödülleri” yarışmasının tanıtım toplantısında konuşan Faruk Eczacıbaşı, yarışmanın özel sektör ve sivil toplumun kamuya ödül verdiği ilk yarışma olduğunu vurguladı. Eczacıbaşı, dijitalleşme ve değişim süreçlerinin hukuk temelli olması gerektiğini ve bürokrasinin de bu dönüşüme ayak uydurması gerektiğini belirtti.

“Krizden Çıkınca Yabancı Yatırımda Hareket Olacak”

Faruk Eczacıbaşı, kriz sonrası Türkiye’ye yönelik yabancı yatırımların artacağını şu sözlerle ifade etti: “Bu sadece dijital dönüşümle ilgili bir konu değil. Türkiye’nin ekonomik yapısı ile ilgili bir konu. Yavaş yavaş. Çok hızlı değil ama yavaş yavaş krizden başımızı kaldıracağımızı düşünüyorum. Bu süreç bir iki sene alacaktır. Ondan sonra yabancı yatırımlarda birtakım hareketlenmelerin olacağını düşünüyorum.”

Türkiye’nin Dijital Dönüşüm İhtiyacı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, aynı etkinlikte yaptığı açıklamada, “Hangi sektörde olursa olsun teknolojiyi odağımıza almadan iş yapma şansımız kalmadı” diyerek dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı. Turan, KOBİ’lerin dijital dönüşümde eksikliklerinin bulunduğunu belirtti ve şu değerlendirmede bulundu: “Hem sermaye hem de istihdam tarafında çözüm bekleyen konular var. Biz her kesimi dinleyerek çözüm üretmeye devam edeceğiz. Dünyada bir dönüşüm gerçekleşiyor, Türkiye’nin bu değişimi kaçırma lüksü yok.”

eTR Yarışması Nedir?

Bugüne kadar 15 kez düzenlenen eTR yarışması, kamuda e-Devlet uygulamalarının yaygın ve etkin kullanılmasına katkı veren projeleri ödüllendiriyor. Bu yarışma, kamu kurumlarının e-Devlet uygulamalarını hızla gerçekleştirmelerini teşvik etmeyi ve özel sektörün bu dönüşüme destek olacak çalışmalar sürdürmesini amaçlıyor.