Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadına şiddete dikkati çekmek için Ağrı Dağı’na tırmandılar

Türkiye’nin farklı illerinden gelen kadınlar, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde buluşarak kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen

Türkiye’nin farklı illerinden gelen kadınlar, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde buluşarak kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Doğubayazıt Nuh’un Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği, yaklaşık 3 yıldır kadına şiddete dikkati çekmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Dernek Başkanı Ahmet Ertuğrul, Ağrı Dağı’na tırmanış etkinliği için ülkenin farklı illerinden gelen kadınları otelinde ağırladı.

Ertuğrul’un liderliğinde tırmanışa başlayan 8 kadın, ilk geceyi 3 bin 200 metre rakımdaki kamp alanında geçirdi. Ekip, ikinci gün yeniden tırmanışa geçerek saatlerce süren zorlu yolculuğun ardından 4 bin 200 metre rakımda yer alan kamp alanına ulaştı. Burada bir süre vakit geçiren ekip, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” pankartı açtıktan sonra, olumsuz hava koşulları nedeniyle dönüş kararı aldı.

Dernek Başkanı Ahmet Ertuğrul, yaptığı açıklamada, bölgeyi tanıtmak ve kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için ücretsiz etkinlikler düzenlediğini belirtti. “Paraşüt Ahmet” olarak bilinen Ertuğrul, 41 yıldır rehberlik yaptığını ve bunun 28 yılını dağ rehberliği, 13 yılını ise kültür rehberliği yaparak geçirdiğini anlattı.

Kadına şiddete dikkati çekmek için Ağrı Dağı'na tırmandılar

Ertuğrul, “Ağrı Dağı sevdamıza 1982 yılında başladık. Dernek olarak 3 yıldır bölgeyi tanıtmak ve batı illerinden insanların buraları görmesi için ücretsiz etkinlikler düzenliyorduk. Bu kapsamda Ağrı Dağı’na ücretsiz tırmanışlar düzenledik.” dedi.

Ertuğrul, sonraki süreçte bu etkinlikleri “Kibele’nin Çığlığı” adı altında kadına şiddete dikkati çekmeye yönelik düzenlediklerini belirtti. “Türkiye’nin her köşesinden kadınları davet ediyoruz. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ağrı Dağı ve Süphan Dağı gibi zirve etkinlikleri yapıyoruz. Otelimizdeki 38 odayı, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için kadınların hizmetine sunuyoruz.” diye konuştu.

İtalya’dan gelen Serap Kerimoğlu, Ağrı Dağı’nı çok merak ettiğini belirterek, “Ağrı Dağı’na tırmanmak için 4 uçak değiştirerek geldim. Buraya tırmanmak için eşimi, çocuğumu ve işimi geride bırakıp geldim. Ağrı Dağı’na ilk defa geldim ve burada olduğum için çok mutluyum.” dedi.

Denizli’den gelen Makbule Çeşmecioğlu da uzun yıllardır dağlara tırmandığını ve en yüksek tırmanışı Ağrı Dağı’nda yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. Tuğçe Topçu, etkinliği düzenleyip kendilerini ağırlayan Ertuğrul’a teşekkür etti.

Kadına şiddete dikkati çekmek için Ağrı Dağı'na tırmandılar