Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da kırmızı et fiyatlarında son durum

Kütahya’da Kurban Bayramının ardından kırmızı et fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor.

Kütahya’da Kurban Bayramının ardından

Kütahya’da Kurban Bayramının ardından kırmızı et fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Damak Sucukları işletme sahibi Serdar Er, ucuz et ve et ürünleri satan merdiven altı üretimlere karşı uyardı:

Kurban Bayramının sona ermesiyle birlikte kasapların iş temposundaki durağanlık sürüyor.

Kırmızı et fiyatlarının bayramdan sonra bir miktar yükseldiğini bildiren Damak Sucukları işletme sahibi Serdar Er, piyasadaki son durumu Ekspres Haber’e değerlendirdi.

Yükselen fiyatların bu hafta itibariyle düştüğünü ve fiyatlardaki dalgalı seyrin devam ettiğini belirten Er, esnaf olarak fiyatların yükselmemesinden yana olduklarını vurguladı.

KIRMIZI ET FİYATLARI NE DURUMDA?

Kasaplarda satışların haliyle düştüğünü aktaran Er, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik sezonu açıldı. Kısmi olarak bu sayede işlerde artış oldu. ” dedi.

Kırmızı etin fiyatlarda gördüğü zirveyi tekrar gördüğünü hatırlatan Er, şöyle devam etti:

“Bizim esnaf olarak her zaman beklentimiz fiyatların yükselmemesi yönünde. Dana et fiyatları 500 ile 800 lira arasında değişiyor. Kıyma 500 lira civarında. Bonfilede 800 lira civarına kadar çıkıyor. Dana sucuk ise 600 lira kilogram fiyatı. Direkt et fiyatlarına bağlı olduğu için et piyasası düşünce hemen düşüyor fiyat.”

Bu yıl Kurban Bayramı’nda işlerin daha hareketli olduğunu belirten Er, ancak bayram sonrası işlerde ise geçen yılın daha iyi olduğunu ifade etti.

Kütahya’da kırmızı et fiyatlarında son durum

“MÜŞTERİLERİMİZ ET ALIRKEN DİKKAT ETMELİ”

Müşterilerine kırmızı et alırken dikkat etmesi gerektiğini anlatan Er, şunları kaydetti:

“En önemli nokta eti bildiği güvendiği yerden alması. Tezgahtaki etin, inek eti, dana eti olduğunu müşterinin ayırması zor. Daha ucuz diye daha kalitesiz etlere gitmemeliler. Mezbahada kesilen, mühürlü etlerden alınmalı. Ama kıyıda, köşede merdiven altında kesilen hayvanlar hasta da olsa satışa sunulabilir. Onun için buna dikkat etmeleri lazım.”

Kütahya’da kırmızı et fiyatlarında son durum

Kütahya’da kırmızı et fiyatlarında son durum

MUHABİR : BÜNYAMİN DOĞAN