Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Turistik Diyarbakır Ekspresi” Kentin Turizmini Canlandırıyor

“Turistik Diyarbakır Ekspresi”nin seferlerinin başlamasıyla Diyarbakır’ın turizminde önemli bir ivme kazandırılması hedefleniyor.

"Turistik Diyarbakır Ekspresi"nin seferlerinin

Ankara’dan ilk turuna 19 Nisan’da çıkan “Turistik Diyarbakır Ekspresi,” Diyarbakır’a uzanan güzergahında yolcularına tarihi, kültürel ve doğa harikası manzaralar sunarak büyük ilgi gördü. Bu yeni uygulamanın, kentin turizmine önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Time Dergisi’nde Yer Alan Diyarbakır

“Diyarbakır Ekspresi,” ABD’de yayımlanan Time dergisinin “2024 Yılı Dünyanın En Harika Yerleri (The World’s Greatest Places Of 2024)” özel sayısında 100 destinasyon arasında gösterildi. Bu gelişme, Diyarbakır’da büyük bir heyecanla karşılandı.

Yetkililerden Açıklamalar

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Turistik Ekspresi’nin büyük ilgi gördüğünü ve bölgenin gastronomi, kültürel değerleri ile turistik yerlerini tanıttığını söyledi. Genç, bu gelişmenin bölge ekonomisine ve turizmine ciddi bir ivme kazandırdığını belirtti. Geçen yıl Diyarbakır’da 1 milyon 253 bin misafir ağırladıklarını, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini ekledi.

Turizmde Yeni Hedefler

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, Time dergisinde Diyarbakır Ekspresi’nin yer almasının heyecan verici olduğunu belirtti. Yurt dışında turizmle ilgilenen birçok acente ve tur operatörünün bölgeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Baturay, bu şekilde yabancı turist sayısının büyük ölçüde artabileceğine inandığını ifade etti. Baturay, doğru hamleler ve anlaşmalarla Diyarbakır’ın uluslararası turizm pazarında önemli bir yer edinebileceğini sözlerine ekledi.