Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek

TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek. TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, burs programıyla ilgili önemli detaylar paylaştı.

TTK, sosyal bilimleri tercih

TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek. Türk Tarih Kurumu (TTK), bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 30 bine giren ve ilk üç tercihinde sosyal bilimler bölümlerine yerleşen öğrencilere aylık 2.250 TL ile 6.000 TL arasında değişen miktarlarda burs verecek. TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, burs programıyla ilgili önemli detaylar paylaştı.

TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek

Prof. Dr. Özgen, TTK’nın başarı bursunu, üniversite sınavında ilk 30 bine giren ve ilk üç tercihinde sosyal bilimler alanlarına yerleşen öğrencilere verdiğini açıkladı. Burs miktarları, öğrencilerin sınavda aldıkları derecelere göre değişiyor:

  • İlk 1000’e giren öğrencilere aylık 6.000 TL
  • 1001-5000 arasındaki öğrencilere aylık 4.000 TL
  • Diğer başarı sıralamalarına göre de kademeli olarak azalan burs miktarları

Özgen, “Bu yıl sosyal bilimleri tercih edecek 210 öğrenciye burs vereceğiz” dedi.

Başvuru Süreci

Burs başvuruları ekim ayında başlayacak ve TTK’nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Yeni eğitim yılı için ayrıca 100 lisansüstü burs kontenjanı ayrıldı. Özgen, “2025 yılı itibarıyla toplamda 1.100 öğrenciye burs vermiş olacağız” diye belirtti.

Sosyal Bilimlerin Önemi

Prof. Dr. Özgen, sosyal bilimlerin Türkiye için önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin siyasi bağımsızlığını koruyabilmesi için kültürel bağımsızlığını da koruması gerekiyor. Bu da güçlü sosyal bilimlerle mümkün” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği kurum olarak sosyal bilimlere büyük önem verdiklerini belirten Özgen, “Gelecek 15 yılda sosyal bilimler alanında nitelikli insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bursun Devam Koşulları

TTK’nın başarı bursu, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde veriliyor. Öğrencilerin burs almaya devam edebilmesi için belirli bir not ortalamasını tutturmaları gerekiyor. Özgen, bursun kesilmesi durumlarının nadir olduğunu belirtti.