Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

Akçay: Faiz indirimi gündemde değil. İndiriminin şu an için gündemde olmadığını ve sıkı para politikasının sürdürüleceğini belirtti.

Akçay: Faiz indirimi gündemde

Akçay: Faiz indirimi gündemde değil. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, faiz politikası ve enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akçay, faiz indiriminin şu an için gündemde olmadığını ve sıkı para politikasının sürdürüleceğini belirtti.

Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

Akçay, erken bir faiz indiriminin enflasyon riskini yeniden canlandırabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, para politikasındaki gevşemenin ancak aylık enflasyonda kalıcı bir düşüş ve diğer faktörlerin uygun hale gelmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Para Politikasında Sıkı Duruş

Enflasyonda, beklentilerde ve iç talepte kalıcı iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini söyleyen Akçay, bu yaklaşımın TCMB’nin temel stratejisi olduğunu ifade etti. Ayrıca, piyasa, firmalar ve hanehalkının enflasyon beklentilerini yakından izlediklerini ve sadece piyasa beklentilerinin yıl sonu öngörülerine yakınsamaya başladığını belirtti.

Vergi ve Fiyat Ayarlamalarının Etkisi

Temmuz ayında yapılan vergi ve yönetilen fiyat ayarlamalarının, aylık enflasyona yaklaşık 1.5 puan ilave katkı yapacağını tahmin ettiklerini belirten Akçay, bu tür düzenlemelerin enflasyon üzerindeki etkilerini dikkatle takip ettiklerini söyledi.