Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merkez Bankası rezervleri rekor tazeledi

Merkez Bankası rezervleri, geçen hafta önemli bir artış göstererek yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri, geçen

Merkez Bankası rezervleri, geçen hafta önemli bir artış göstererek yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Toplam rezervler 114 milyon dolar artarak 154 milyar dolara çıktı.

TCMB Haftalık İstatistikleri Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. 19 Temmuz itibarıyla açıklanan verilere göre, Merkez Bankası brüt döviz rezervlerinde 350 milyon dolarlık bir artış gerçekleşti. Bu artışla birlikte brüt döviz rezervleri 94 milyar 695 milyon dolara yükseldi. Bir önceki hafta bu rakam 94 milyar 345 milyon dolar seviyesindeydi.

Altın Rezervlerindeki Değişim

Aynı dönemde, Merkez Bankası’nın altın rezervlerinde ise bir miktar azalma kaydedildi. Altın rezervleri 237 milyon dolar azalarak 59 milyar 451 milyon dolardan 59 milyar 214 milyon dolara geriledi.

Toplam Rezervlerdeki Artış

Bu gelişmeler sonucunda, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 19 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 114 milyon dolar artışla 153 milyar 796 milyon dolardan 153 milyar 910 milyon dolara yükseldi. Rezervlerdeki bu artış, ekonomik güvenin ve istikrarın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.