Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eylülde Orta Vadeli Program’ı güncellemiş olacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın (OVP) eylülde Cumhurbaşkanı’nın onayıyla güncelleneceğini belirtti.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Temel Çerçeve Değişmiyor

Yılmaz, Orta Vadeli Program’da bir güncelleme olacağını ifade ederek, “Temel çerçevemiz değişmiyor, temel politikamız belli. Geçen yıl ilan ettiğimiz ana çerçeveye bağlıyız. Özellikle enflasyonu düşürme temel hedefi güçlü bir şekilde korunuyor. Ama tabi bu arada dünyada, Türkiye’de gelişmeler oldu, değişmeler oldu. Bunları dikkate alarak Orta Vadeli Program’ı güncellemiş olacağız.” dedi.

Makroekonomik Çerçeve ve Yapısal Reformlar

Yılmaz, makroekonomik çerçevenin güncelleneceğini, rakamların dünya ve Türkiye’deki gerçekleşmelere ve projeksiyonlara bağlı olarak revize edileceğini belirtti. Yapısal reform bölümünde gerçekleşmeler ve devam eden süreçler bulunduğunu, belki bazı ilaveler olabileceğini ifade etti.

Katılımcı Yaklaşım

Güncellemeyi katılımcı bir şekilde yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Bütün bakanlarımız kendi alanlarında; ilgililerle, STK’lerle, meslek kuruluşlarıyla, bu konuda fikri olan kesimlerle görüşmelerini yapacaklar. Sonbaharda, eylülde Cumhurbaşkanımızın onayıyla Orta Vadeli Program’ı güncellemiş olacağız. Kararlı bir şekilde de uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Hedef: Eylülün İlk Haftası

Yılmaz, OVP’nin güncellenmesi için kanun gereği eylülün ilk haftasını hedeflediklerini belirterek, “Ana çerçeve değişmiyor. Değişen şartlara göre güncelleyerek yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.