Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Kisecik Mahallesi’nde Depremzedeler İçin Yeni Konutlar İnşa Ediliyor

Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi’nde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen vatandaşlar için inşa edilen 2 bin 577 konutun yapımında son aşamalara gelindi.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesine

Hatay‘ın merkez Antakya ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi’nde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen vatandaşlar için inşa edilen 2 bin 577 konutun yapımında son aşamalara gelindi.

Konutların gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Konut Projesinde Son Durum

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, Kisecik Mahallesi’nde 3 etapta gerçekleştirilen konut inşaatları hızla ilerliyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu binalar, şehir merkezine yakın bir konumda yükseliyor. Proje kapsamında ayrıca ibadethane, park ve spor alanları da yer alacak.

Hatay Valisi’nden Açıklamalar

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kisecik Mahallesi’nin şehir merkezine olan yakınlığıyla dikkat çektiğini belirtti. Masatlı, “Bu bölgede yaşamın rahat devam edebilmesi için her türlü çalışma ve planlama yapıldı. En büyük hedefimiz, vatandaşlarımız için şehir merkezine yakın, sağlam zeminlerde ve her türlü ihtiyacın karşılandığı konut alanları oluşturmaktır. Burası bu anlamda örnek konut bölgelerimizden biridir,” dedi.

Teslimat Tarihi ve Hak Sahipliği

Konutların 2025’in sonuna doğru kurayla teslim edilmesi öngörülüyor. Hatay’da yaklaşık 180 bin hak sahibinin bulunduğu belirtilirken, inşaatların etap etap tamamlandığı vurgulandı. Vali Masatlı, “Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Bütün hak sahiplerine konut, iş yeri veya ahır neye hak sahibiyseniz, inşa edip vereceğiz,” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Kisecik Mahallesi’ndeki bu önemli proje, depremzedelerin güvenli ve konforlu bir yaşam alanına kavuşması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.