Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bak, Olimpiyatlarda Milli Sporculara güveniyor

Bakan Bak, Olimpiyatlarda Milli Sporculara güveniyor. Büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımızı artıracak” dedi.

Bakan Bak, Olimpiyatlarda Milli

Bakan Bak, Olimpiyatlarda Milli Sporculara güveniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye için tarihi bir dönüm noktası olacağını açıkladı. Bakan Bak, Türkiye’nin olimpiyatlardaki 100. yılına vurgu yaparak, “Bu yılki Olimpiyat Oyunları, ülkemizin spor alanındaki ilerlemesini pekiştirecek ve büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımızı artıracak” dedi.

Bakan Bak, Olimpiyatlarda Milli Sporculara güveniyor

Bakan Bak, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye’nin büyük bir temsil gücüne sahip olacağını belirtti. Türkiye, bu yıl Olimpiyatlar’da 102 sporcu ile temsil edilecek ve çeşitli branşlarda önemli başarılara imza atacak.

Kadın Boks ve Kadın Güreş

Kadın Boks ve Kadın Güreş milli takımları, Olimpiyat tarihindeki en yüksek sporcu sayısıyla katılacak. Bu branşlarda Türkiye’nin başarıları daha da ileriye taşınacak.

Atıcılık ve Judo

Atıcılıkta 1968’den bu yana ilk kez 7 sporcu ile temsil edilecek. Judoda ise ilk kez 8 sporcu ile olimpiyatlarda boy gösterilecek.

Artistik Cimnastik ve Modern Pentatlon

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, Olimpiyat tarihindeki ilk takım kota başarısını elde etti. Modern Pentatlon’da ise Buğra Ünal ve Özyüksel Mihrioğlu ile ilk kez iki sporcu olimpiyatlara katılacak.

Eskrim ve Kürek

Eskrimde Enver Yıldırım, kılıç disiplininde olimpiyat kotası alan ilk sporcumuz olacak. Kadın eskrimci Nisanur Erbil ise kılıç disiplininde ülkemizi temsil eden ilk kadın sporcu olacak. Kürekte Elis Özbay, kadınlar tek çifte sınıfında olimpiyat kota kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Spor ve Altyapı Yatırımları

Bakan Bak, Türkiye’de sporun gelişmesi için yapılan yatırımların devam edeceğini ve spor altyapısının güçlendirileceğini ifade etti. “Sporcularımızın azmi ve disiplini sayesinde önemli başarılar elde ediyoruz. Paris 2024’te de büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyoruz. Kadın sporcularımızın uluslararası arenadaki başarıları bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

Bakan Bak, tüm olimpiyat sporcularına başarılar dileyerek, “Şimdiden mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.