Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump, Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı

Trump, Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı. Trump ve Vance birlikte sahneye çıkarak destekçilerine hitap ettiler.

Trump, Vance ile beraber

Trump, Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkanlık adayı eski ABD Başkanı Donald Trump, Ohio Senatörü James David Vance’i yardımcı adayı olarak seçtikten sonra ilk kez ortak bir kampanya mitingine katıldı. 5 Kasım seçimleri için yürütülen kampanyada, Trump ve Vance birlikte sahneye çıkarak destekçilerine hitap ettiler.

Trump, Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı

Trump, mitingde yaptığı konuşmada, son dönemdeki eleştiriler ve suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. “Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söylüyorlar. Ancak geçen hafta demokrasi için kurşun yedim,” diyen Trump, Demokrat Parti’nin ön seçim sonuçlarını reddetmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, 2020 seçimlerinin “çalındığını” savunan Trump, bu durumun tekrar yaşanmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yargı ve Göçmen Politikasına Dair Yorumlar

Trump, davaları hakkında “Kaybetmemin tek yolu, sahtekar yargıçlardır. Ne olursa olsun bunu reddedeceğiz,” şeklinde konuştu. Ayrıca, düzensiz göçmenlerle ilgili olarak “toplu sınır dışı etme” taahhüdü verdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Kamala Harris Yorumları

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisine yönelik suikast girişimi sonrasında yazdığı “güzel bir notu” paylaştı ve Şi’nin zeki bir lider olduğunu ifade etti. Vance ise, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i eleştirerek, “Harris benden hoşlanmıyor,” dedi. Ayrıca, Vance, ABD’nin dünya çapındaki çatışmalara müdahil olmaması gerektiğini belirtti.

Trump’a Suikast Girişimi

Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’nın Butler bölgesinde bir mitingde, kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış, ve ABD Gizli Servisi saldırganı etkisiz hale getirmişti. FBI, olayın suikast girişimi olduğunu açıklamış, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtmişti.

Bu miting, Trump ve Vance’in ortak kampanya yürüttükleri ilk etkinlik olarak tarihe geçti ve seçim sürecinin nasıl şekilleneceği hakkında ipuçları verdi.