Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM yeni haftayı yoğun mesai ile karşılayacak

TBMM yeni haftayı yoğun mesai ile karşılayacak. Kanun Teklifi ele alınacak. Bu teklif, birçok önemli değişiklik içeriyor.

TBMM yeni haftayı yoğun

TBMM yeni haftayı yoğun mesai ile karşılayacak. TBMM Genel Kurulu, yeni haftaya önemli düzenlemeleri görüşerek başlayacak. İlk olarak, vergi ve sosyal güvenlik alanlarına ilişkin düzenlemeleri içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Bu teklif, birçok önemli değişiklik içeriyor.

TBMM yeni haftayı yoğun mesai ile karşılayacak

Teklif kapsamında en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak ve günlük hasılat tutarlarının ortalaması alınarak mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları belirlenecek.

Kıymetli Madenlerin Değerlenmesi

Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler, borsa rayici ile değerlendirilecek. Kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart gibi ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatların, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri aracılığıyla yapılması durumunda, tahsilatı yapan mükelleflere özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Yurt Dışına Çıkış Harcı

Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan alınacak harç tutarı 500 liraya yükseltilecek. Ayrıca, kamu görevlilerine sendika üyesi olmaları durumunda toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.

9. Yargı Paketi Genel Kurulda

Genel Kurul, aynı zamanda kamuoyunda “9. Yargı Paketi” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni de görüşecek.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı

Bu teklifle, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak. Hakim ve savcı yardımcılığı mülakatına çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak.

Kadınların Soyadı

Kadınlar, evlenme ile kocasının soyadını alacaklar, ancak kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilecekler. Kadının soyadı, kendi soyadı ile önceki kocasının soyadından oluşuyorsa, bu soyadlarından sadece birini kullanabilecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

Genel Kurulda, vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi’nin görüşmelerinin ardından, daha önce görüşülmesi ertelenen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşülmesi bekleniyor.

Hayvanları Koruma Kanunu

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek. Teklifte, saldırgan veya bulaşıcı hastalığı bulunan hayvanlara yerel yönetimlerce “ötanazi” yapılması ve rehabilite edilen hayvanların bakımevlerinde barındırılması öngörülüyor.

Tüketicinin Korunması Kanunu

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak. Bu teklifle, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin şekil şartı, elektronik cihazlar üzerinden gerçekleştirilerek, tüketici kimliğinin doğrulanması sağlanacak.

İhtisas Komisyonları Gündemi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu “kolluk uygulamaları ve insan haklarının korunması” konusunda bilgilendirecek. Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Türkiye’de Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması ve Düzeyinin Artırılması Alt Komisyonu, ilk toplantısını yapacak.

Siyasi Parti Grup Toplantıları

Salı ve çarşamba günleri, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.