Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adli tatil yarın başlıyor

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil yarın başlayacak. Yeni adli yıl, 2 Eylül’de başlayacak.

Yargıda toplu izin kullanımı

Adli tatil yarın başlıyor. Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil yarın itibarıyla başlayacak. Yeni adli yıl, 2 Eylül’de başlayacak. Adli tatil süresince adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklu sanıklar ve acil nitelik taşıyan davalarla ilgilenecek. Diğer davalar ise yeni adli yılın başlangıcına kadar ara verilecek.

Yüksek Yargı Organları

Yüksek yargı organları olan Danıştay ve Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay’da görev alacak nöbetçi heyet, esas hakkında karar veremeyecek ve sadece “yürütmenin durdurulması” taleplerini karara bağlayabilecek. Yargıtay’da ise ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire hizmet verecek. Nöbetçi ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak.

Adli Tatilin Süresi

Adli tatil, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 102’nci, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 331’nci, Danıştay Kanunu’nun 86’ncı ve İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 61’inci maddelerine göre, her yıl 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona eriyor. Bu yıl 1 Eylül’ün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, yeni adli yıl 2 Eylül’de Yargıtay’da düzenlenecek törenle başlayacak. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor.

Önemli Davalar Eylül’de Devam Edecek

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte, başkentte kamuoyunca önemli görülen davaların görülmesine devam edilecek. Bu kapsamda, 9 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası, 30 Eylül’de eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davaların duruşmaları yapılacak.

FETÖ’nün gizli sorumlusu olduğu iddiasıyla “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan hakkında dava açılan Kemalettin Özdemir de 11 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Ayrıca, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına 2 Ekim’de devam edilecek.