Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de 3 kişi daha gözaltına alındı

İzmir’de 3 kişi daha gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili genişletilmiş soruşturmayı sürdürüyor.

İzmir'de 3 kişi daha

İzmir’de 3 kişi daha gözaltına alındı. İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında, üç kişi daha gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili genişletilmiş soruşturmayı sürdürüyor.

İzmir’de 3 kişi daha gözaltına alındı

12 Temmuz’da Konak ilçesinde yaşanan sağanak yağış sırasında, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay su birikintisine basarak elektrik akımına kapıldı ve hayatını kaybetti. Bu trajik olayın ardından başlatılan soruşturma, ihmallerin tespit edilmesine yönelik kapsamlı bir incelemeyle devam ediyor.

Tutuklama ve Gözaltılar

Daha önce olayla ilgili olarak tutuklanan 14 kişi arasında İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik’in önemli yetkilileri de bulunuyordu. “Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla tutuklananlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı, İZSU Kanalizasyon Dairesi Güney Şube Müdürü, Gdz Metropol Bölge Yöneticisi, Arıza Onarım Müdürü ve İşletme Teknik Şefi gibi üst düzey yöneticiler yer alıyordu.

Bilirkişi Raporu ve Yeni Gözaltılar

Soruşturma dosyasına eklenen bilirkişi raporunda, beş kişinin daha olayda ihmali bulunduğu tespit edildi. Bu tespitler doğrultusunda gözaltı talimatı verilen beş kişiden üçü yakalanırken, bir kişinin kanser tedavisi gördüğü ve bir kişinin de yurt dışında olduğu belirtildi. Daha önce gözaltı kararı bulunan iki şüphelinin de arandığı açıklandı.

Soruşturmanın Gelişmeleri

Toplamda 35 şüphelinin yer aldığı soruşturma kapsamında, şimdiye kadar 33 kişi yakalanmış ve 6’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan 27 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş ve bunlardan 14’ü tutuklanmıştı.