Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı. Önceki kapanışa göre 5,14 puanlık bir yükseliş göstererek yatırımcılara olumlu bir başlangıç sundu.

Borsa güne yükselişle başladı.

Borsa güne yükselişle başladı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,05’lik bir artışla 11.144,59 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,14 puanlık bir yükseliş göstererek yatırımcılara olumlu bir başlangıç sundu.

Borsa güne yükselişle başladı

Bankacılık endeksi yüzde 0,32 oranında, holding endeksi ise yüzde 0,11 oranında düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,61 ile metal ana sanayi olurken, bankacılık en fazla kaybettiren sektör olarak dikkat çekti.

Dün Borsa İstanbul’un Performansı

Dün yatay bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,05 artışla 11.139,46 puandan tamamlayarak yeni bir kapanış rekoru kırdı. Endeks, gördüğü en yüksek seviyeyi 11.252,11 puana çıkardı.

Küresel Riskler ve Piyasalar

Analistler, küresel pay piyasalarında artan jeopolitik riskler ve ABD borsalarında teknoloji hisseleriyle başlayan satış baskısının dünya geneline yayılması nedeniyle negatif bir seyir izlendiğini belirtti. Bu durum, yatırımcıların temkinli davranmasına neden oldu.

Takip Edilecek Veriler

Bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu ile haftalık para ve banka istatistikleri izlenecek. Yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde cari işlemler dengesi verileri takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.250 ve 11.350 puanın direnç, 11.000 ve 10.900 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.