Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden çekilecek mi? Anketler düşüyor, baskı artıyor

Biden çekilecek mi? Anketler düşüyor, baskı artıyor. 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın zihinsel ve fiziksel sağlığının sorgulanmasına neden oldu.

Biden çekilecek mi? Anketler

Biden çekilecek mi? Anketler düşüyor, baskı artıyor Son dönemde yaptığı gaflar ve rakibi Trump ile zayıf performans sergilediği canlı yayınlar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın zihinsel ve fiziksel sağlığının sorgulanmasına neden oldu.

Biden çekilecek mi? Anketler düşüyor, baskı artıyor

Biden, sağlığı ile ilgili ciddi bir tıbbi durum tespit edilmesi halinde başkanlık yarışından çekilebileceğini belirtti. Demokratlar arasında Biden’ın adaylığına yönelik itirazlar artarken, anketler de Biden’a olan desteğin giderek azaldığını gösteriyor.

Demokratlar Arasında Artan İtirazlar

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Biden’a karşı sesler yükseliyor. Washington Post’a göre, eski ABD Başkanı Barack Obama da Biden’ın şansının giderek azaldığını dile getirdi ve adaylığına yönelik çekincelerini ifade etti. Obama’nın sözcüsü ise bu iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti. CNN’in kaynaklarına göre, eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Biden’a anket sonuçlarının Trump’ı yenemeyeceğini söyledi. Pelosi’nin sözcüsü, Pelosi’nin Biden ile 12 Temmuz’dan beri konuşmadığını belirtti.

Demokrat Parti İçindeki Bölünmeler

ABC News’un haberine göre, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Biden’ın çekilmesinin hem Biden için hem Demokrat Parti için hem de ülke için daha iyi olacağını söyledi. Ancak Schumer’in sözcüsü, bu haberin spekülasyon olduğunu ifade etti. Barack Obama’nın eski kıdemli danışmanı David Axelrod ise ABD’de 82 yaşında birinin başkan seçilmesinin zor olacağını belirtti. Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Adam Schiff de Biden’a çekilme çağrısında bulunarak bayrağı devretme zamanının geldiğini ifade etti.

Trump Anketlerde Önde

CBS News’in anketine göre, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Biden’ın beş puan önünde görünüyor. Trump’ın anketlerde öne geçmesi, Biden üzerindeki çekilme baskısını artırıyor. Biden’ın kampanya ofisi ise Demokrat Parti içindeki itirazların temelsiz olduğunu ve Biden’ın adaylığının devam ettiğini belirtiyor.