Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KPSS Alan Bilgisi sınavları hafta sonu yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Oturumları bu hafta sonu yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Oturumları bu hafta sonu yapılacak. 2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavlarının 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te, 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45’te başlayacak. Her iki oturumda da adaylara 150 dakika süre tanınacak.

2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 3. oturumu ise (işletme, muhasebe, istatistik) 21 Temmuz Pazar günü saat 10.15’te düzenlenecek. Bu oturum 160 dakika sürecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylara 30 dakika ilave süre verilecek.

Sınav Formatı ve Süreleri

KPSS Alan Bilgisi sınavları, adayların başvurularındaki oturum tercihlerine göre ilgili testlerin sorularını cevaplayacak şekilde düzenlenecek. Sınavlarda çoktan seçmeli 40’ar soru sorulacak ve adaylara, istatistik testi için 60 dakika, diğer testler için 50’şer dakika süre verilecek.

Kimlik Kartı ve Nüfus Müdürlükleri

Kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık olacak.

Sınav Sonuçları ve Katılım Bilgileri

Sınav sonuçları 23 Ağustos’ta açıklanacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 30 ilde ve 35 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 adayın başvurduğunu açıkladı. Sınavlarda 448 bina ve 6 bin 341 salon kullanılacak, toplam 22 bin 556 kişi görev yapacak. Sınav güvenliği için 2 bin 727 emniyet görevlisi sahada olacak.

Engelli Adaylar ve Özel Durumlar

Oturumlara 346 engelli adayın başvurduğunu belirten Ersoy, bu oturumlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu ve 1436 adayın bu haktan yararlandığını bildirdi. Ersoy, sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar ve görevlilere de kolaylıklar diledi.