Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü. Trump’a yönelik suikast girişimi ve ardından yaşanan olayların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD eski Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Trump’a yönelik suikast girişimi ve ardından yaşanan olayların ele alındığı belirtildi.

Suikast Girişimine Kınama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınayarak, bu saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, bu menfur saldırıyı demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek, Trump’ın cesur duruşunun takdire şayan olduğunu ifade etti.

Demokrasiye Güç Veren Cesaret

Erdoğan, Trump’ın saldırı sonrası programlarına ara vermeden devam etmesinin, Amerikan halkının demokrasiye olan inancını pekiştirdiğini ve bunun Amerikan toplumunun sağduyusuna olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, Trump’ın suikast girişimi sonrası verdiği birlik mesajlarının da güçlü bir liderlik örneği olduğunu belirtti.

Cumhuriyetçi Parti Adaylığı İçin Tebrik

Görüşme sırasında, Erdoğan, Donald Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti. Erdoğan, Kasım ayında yapılacak olan ABD Başkanlık seçiminin, Amerikan halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlı olmasını diledi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Görüşmede, Erdoğan ve Trump, Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Erdoğan, Trump’a, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın ve iş birliğinin önemini vurguladı.

Bu görüşme, iki lider arasındaki diyaloğun ve dostane ilişkilerin devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, ABD ile ilişkilerini her alanda daha da güçlendirmek için kararlı olduğunu ifade etti.