Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

353 Binden fazla emekli indirimli biletle seyahat etti

353 Binden fazla emekli indirimli biletle seyahat etti. Hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet fırsatından faydalandığını belirtti.

353 Binden fazla emekli

353 Binden fazla emekli indirimli biletle seyahat etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilere yönelik indirimli bilet uygulamasının büyük ilgi gördüğünü açıkladı. Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demir yolu, şehirlerarası otobüs ve hava yolu seyahatlerinde indirimli bilet fırsatından faydalandığını belirtti.

353 Binden fazla emekli indirimli biletle seyahat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmesinin ardından, emeklilerin refah seviyesini yükseltmeye yönelik çalışmalar hız kazandı. Uraloğlu, emekli nüfusun fiziksel ve ruhsal sağlıklarını desteklemek amacıyla çeşitli ulaşım modlarında indirim uygulamalarını hayata geçirdiklerini ifade etti.

Tren Seyahatlerinde İndirimler

1 Nisan itibarıyla yüksek hızlı trenler, ana hat trenleri ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim kampanyası başlatıldı. Trenlerde 60-64 yaş arasındaki yolculara yüzde 15, 65 yaş ve üzeri yolculara ise yüzde 50 indirim uygulanıyor. Yaşa bakılmaksızın tüm emeklilere yüzde 10 indirim kampanyası ile seyahatlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Uraloğlu, bu kampanyadan şimdiye kadar 98 bin 200 kişinin yararlandığını söyledi.

Yaz mevsimi boyunca artan seyahat hareketliliği ile yüksek hızlı trenlerde 58 bin 674, bölgesel trenlerde 22 bin 921, ana hat trenlerinde ise 16 bin 605 emekli indirimli biletlerden faydalandı.

Uçak Seyahatlerinde İndirimler

Uraloğlu, emekliler için hava yolu ulaşımında da kolaylıklar sağlandığını vurguladı. Türk Hava Yolları ile seyahat eden emekli ve 60 yaş üstü yolculara yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uygulaması devam ediyor. Ocak 2024’ten bu yana bu indirimden faydalanan emekli sayısı 5 bin 145’e ulaştı.

Şehirlerarası Otobüslerde İndirimler

Otobüsle şehirlerarası seyahat eden emekliler için de bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim sağlanıyor. Bu düzenlemenin hayata geçtiği 31 Mayıs’tan itibaren 250 binden fazla emekli bu indirimden yararlandı. Şehirlerarası otobüsler bu dönemde toplam 314 milyon 548 bin 449 kilometre yol kat etti.

PTT Kargo İndirimleri

Emeklilere yönelik bir diğer indirim kampanyası ise PTT kargo gönderimlerinde gerçekleştirildi. 10 Haziran tarihinde başlatılan kampanya ile emeklilere yüzde 20 indirim sağlandı. Bugüne kadar 8 bin 173 emekli, toplam 10 bin 642 kargo gönderimi yaparak bu indirimden faydalandı.

En Çok İndirimden Yararlanan İller

Uraloğlu, kampanyadan en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Balıkesir’deki emeklilerin faydalandığını belirtti. Sosyal destek hizmetleri ile refah düzeyini artırmayı hedefleyen bu düzenlemelerle, emeklilere katkı sağlanmaya devam ediliyor.

Ekonomik ve Konforlu Seyahat İmkanları

Uraloğlu, ekonomik ve konforlu ulaşımın temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade ederek, emeklilerin daha uygun koşullarda seyahat edebilmeleri için çeşitli indirim kampanyalarını hayata geçirdiklerini belirtti. Bu kampanyalar sayesinde emeklilerin seyahatleri daha ekonomik ve erişilebilir hale gelmiştir.